Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRU

3 Yanlış 1 Doğru

Öğrencilik dönemlerimizden kalma çok doğru ve klasik bir söylem vardır. 3 Yanlış bir doğruyu götürür denir. Ösym öğrenci sınavlarını iptal etse de 2023 Haziranında bu aziz milletin önemli bir sınavı vardır. Adı sandık sınavı. Aslında geçim sınavında sınıfta kalmasak seçim sınavı kimsenin umurunda olmazdı. Geçim sınavında her gün sınıfta kalan bu halk seçim sınavında son kez şansını denemeye hazırlanıyor.

Bu sınav halkımızın olduğu kadar aynı zamanda iktidarın ve mevcut hükümetin sınavıdır. Sandıktan yeterli not çıkmayınca yerini muhalefete devretme zurureti vardır. Bu yazının başlığını atarken iktidarın sınavını kasdettim. Ki yazdıklarım yanlış yorumlanmasın.

Şimdi önem sırasına göre iktidarın yanlışlarını sıralamak istiyorum.

Pahalılık ve yoksulluk. Tüm dünya ülkeleri en fazla yüzde dokuz enflasyon yaşarken
Bizim ülkemiz % TÜİK verilerine göre yüzde yetmiş sınırına dayandı. Bağımsız kuruluşların verilerini esas alırsak yüzde yüzü aşan bir enflasyon. Bu büyük ve affedilemez bir hatadır.

İktidarın Irak, Suriye ve Afgan Politikası. Bu yanlış politikanın sonucu olarak güneyi-
mizde Ülkemizi tehdit eden bir PYD özerk yapısı oluştu. Amerikan silahlarıyla donatıldı. Suriye’ye sahip çıkmamız gerekirken onu yıkmaya çalışan şeriatçı örgütlere destek verdik. Bunun sonucu olarak dört milyon suriye karşıtı şeriatçı kaçkın ülkemize göç etti ve en sonunda Bayrağımızı yakarak şov yaptılar. Daha ötesi talibancı afgan teröristlerin ülkemizde ne işi var diye sormak geliyor içimizden.

3-Sedat Peker iddiaları. Onun bir suç örgütü lideri olduğunu kabul ediyoruz. Ancak hiç bir belge ve iddiası yalanlanmadı. Savcılıklar harekete geçip soruşturma da yapmadı. Hiç kimse Sedat Peker iddialarının Wikileas belgelerinden daha az etkili olduğunu söyleyemez. Bu iddialar Avrupa’nın demokratik ülkelerinde yapılmış olsa hükümetler yarım gün dayanamazdı. Japonya’da yapılmış olsa adı geçenler harakiri yapar, bu utançla yaşayamazdı.

İktidar bu üç yanlışı omuzlarında taşıyarak seçime hazırlanıyor. Milliyetçi olduğunu her fırsatta dile getiren küçük iktidar ortağının milliyetçi olduğuna artık (beni bir tarafa bırakın) on binlerce ülkücü ve ayrıca kargalar bile inanmıyor.

Bu fiyat işlerini Allah tayin ediyor diye fetva veren Diyanet Reisinden sonra İsmail Ağa Cemaatinin Fakihi Ahmet Polat da “ Fakirliğin ve yoksulluğun genel nedeni günahlarımızdır” diye fetva vererek iktidara koltuk çıktı ancak çok gülünç ve cılız bir ifadedir. Yani kısaca sebep günah sonuç yoksulluk diyor. Acaba İsviçreliler müslüman mı diye sorguluyorum. Türk halkının bugüne kadar tek günahı varsa Türk idaresine sorgusuzca boyun eğmeleri ve “Allah devletimize milletimize zeval vermesin” diye dua ederek fedakarca yaşamalarıdır.

Sınav yaklaşıyor ve bu üç ciddi yanlış bir doğruyu götürecektir. Şayet iktidar doğru ise ama yanlış ise zaten başka bir yanlışa da gerek yoktur.

Saygılarımla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.