Dolar 32,4491
Euro 34,7379
Altın 2.437,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

TRAFİK KURALLARI VE CEZALAR

TRAFİK KURALLARI VE CEZALAR
Yayalar için ayrı araçlar için ayrı belirlenmiş olan trafik işaret levhalarına maalesef uymuyoruz. Kurallara uymayanlara uyarılar ve cezalar Büyükşehirlerde Belediyelerin Trafik Zabıta ve Ulaşım Daire Başkanlıkları ile Emniyete bağlı trafik şube müdürlüklerince müşterek yürütülüyor.
Akan ve duran trafikte levha ve trafik işareti var ise bu görev trafik polislerinin denetim ve sorumluluğunda olduğu halde maalesef bu hizmetler gereği gibi yapılmıyor. Ya personel yetersizliği veya vurdumduymazlık diyebiliriz biz buna. Şehirlerarası D-1 dediğimiz otobüs denetimi de trafik ekiplerince yürütülürken Belediye trafik zabıta personeli ise terminal içinde denetim yapmaktan sorumlu. Ayrıca TETUS dediğimiz S-J-T-M plakalı araçların denetimi de zabıtadan soruluyor.
Ne ilginçtir ki yaya geçitlerinde ilk geçiş hakkı yayalara ait olduğu halde maalesef yayalar araçlara yol veriyor. Otobüs duraklarında her iki yöne 15’er metre park yapma yasağı olduğu halde otobüs durakları parklanmalarla dolu olduğu için otobüsler ikinci sırada indi bindi yapmak zorunda kalıyor.
Ertuğrul Mahallesinde Eski bedesten sokak, Dibek ve sedir sokaklar her iki yönde araçlarla trafiğe kapalı tutuluyor. Bir itfaiye bir ambulansı bırakın bisiklet ile geçemezsiniz.Bu sokaklarda durmak ve duraklamak yasak levhaları olduğu halde trafik polisleri bu bölgeye hiç uğramıyorlar.
Yoksa bazılarının dediği gibi kurallar çiğnemek için mi yapılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.