Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TEKİRDAĞ’DAN PORTRELER – HAMİT ÖZKUŞAK

Bu şehirde çok sevdiğim ve bir şekilde yazılması gerektiğini düşündüğüm insanlar var. Çevreleri tanıyor belki, başka insanlar tanıyor belki; ama şehrimizin müstesna insanlarının yazılıp çizilmesi, hepimize tanıtılması gerektiğini düşünüyorum.
Size Hamit Abiden bahsedeceğim. Başka mesleki isimlerle (luthier) anılsa dahi bence en güzel tanımlama ağacı bilen bir insan. Luthier (lutiye) telli müzik aleti yapan insanlara verilen bir addır.
Elektrogitarım var, ara ara sahne alıyorum. Elektrogitar kabaca; ağaç, elektronik ve mekanik kısımdan oluşur. Üçlü karmaşık yapısı yüzünden gitar çalındıkça bakıma ihtiyaç duyuyor. Çok eskiden İstanbul’da Tünel civarında gitarımı luthierlere bakıma götürüyordum. Bir gün çok sevdiğim bir arkadaşım, ismi Berkay, gitarın bakımı için “Hamit Abi var, oraya gidelim” dedi. Hamit Abi ile tanışıklığımız böyle başladı.
Çorlu’da, otogarın yanındaki sanayide atölyesi var. Hamit Abinin branşı gitar olsa da bütün telli çalgılar konusunda tamir ve bakım hizmeti veriyor. İstanbul’da kallavi insanlarla yetişmiş biri. İstanbul’un o yoğunluğu, gürültüsü ve patırtısı yormuş onu. Yerim yurdum diyerek Tekirdağ Çorlu’ya dönmüş. Tekirdağ ve çevresinde müziğe biraz merakı olan Hamit Abiyi muhakkak duymuştur. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden, Hamit Abiye müzik aleti yaptıran, tamir ettiren müzisyenler var. Kendi markası HMT gitarlarını üretiyor.
Ağacı çok iyi bilen bir usta. Ağacın vereceği tepkiyi, nasıl davranacağını; kesilip biçilse dahi nefes alıp verdiğini çok iyi biliyor. Müzik aletindeki ufak bir arızayı ben veya başka biri eh işte kıvamında tamir edebilirken Hamit Abi bir doksun o müzik aleti şaha kalkıyor. Zanaattan ziyade eli değdiği zaman sanata dönüşüyor yaptığı iş. Bu yüzden çok özel bir insan. Yaptığı işin mükemmel olmasına çok önem veriyor.
Atölyede bir de liseden sıra arkadaşı oldukları Bülent Abi var. O da çok farklı tasarımlarda ahşap takılar ve isteğe göre çalışmalar yapıyor. Müzik aleti olanların, ahşapla ilgili özel isteği olanların muhakkak gidip uğramasında fayda var. Çok hoş sohbet insanlar. Uğraşları, hem sevdikleri iş hem de hakkını vererek yaptıkları bir meslek olmuş.
Hamit Abi şehrimizin değerli bir siması. Her şehirde böyle yetenekli ve güzel işler yapan insanlar pek bulunmaz. Bu yüzden şanslıyız. Değerlendirmek gerekli. Değerlerini bilmek gerekli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.