Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TARİHİ ÇEŞMELERİMİZ

TARİHİ ÇEŞMELERİMİZ
Turistik pek fazla özelliği olmasa da şehrimizin tarihi bazı değerleri var. Çünkü Kumbağ ve Şarköy’den başka turizm sezonunda adından söz ettirmiyor. Edirne gibi Çanakkale gibi yurdun dört bir yanından turist çekebiliyor muyuz ? Hayır. Bir turizm firmasıyla geçenlerde sohbet ederken bu konular dikkatimi çekti. Çok doğru söylüyor.Neyimiz var ki ? Rakoçzi müzesi, Namık Kemal evi, Arkeoloji müzesi’nden başka.
Bir belediye başkanı geliyor heryeri heykel donatıyor. Diğeri geliyor son heykel Atatepe diyor. Yeterin ya heykel heykel heykel. Bu şehrin tarihini ön plana çıkartın birazcık da. Örneğin Tepe değirmenler deniyor.Biz yetişmedik ama Bu Çınarlı Mahallesinin tepesinde değirmenler varmış.Gerekiyorsa istimlak edin bir bölgeyi tarihi tepe değirmenleri oturtun oraya.
Ortacami Mahallesi, Çiftlikönü ve Ertuğrul Mahallelerimiz başta olmak üzere Anıtlar Yüksek Kurulunda tescilli onlarca çeşmemiz var. Hepsi de tarihi çeşmeler.Hiç kimsenin baktığı, şunları bi onaralım da ecdadımızın kemikleri sızlamasın diyen yok. Süleymanpaşa ilçemizde iki Belediye Başkanı var.Biri küçük diğeri büyük. Oturup bir protokol yaparak ilgili izinleri alıp onarıma giderek bu tarihi çeşmelerimize içme suyu bağlasalar olmaz mı ? Teski zarar ediyor ama bu tarihi çeşmelere bağlayacağı su bedelini bazı yerlerden yapacağı tasarruflarla telafi edebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.