Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SARAYLI OLMAK

SARAYLI OLMAK
-Sadece Saraylı olmakla hiç bir şeyi çözemezsiniz. Sarayın içinde ve dışında yaşamak gerekli, “nerelisiniz” diye sorduklarında Saraylıyım demekle Saraylı olunmuyor. Sarayın en yüksek yerine çıkıp Saray’a kuş bakışı yapmalısınız. Şimdiden ne göreceğinizi merak ediyorum ama, durun siz söylemeyin size ben söyleyeyim. Saray’ın ne geleni nede gideni var, kaderine terk edilmiş gibi. Saray ölmüş de ağlayanı yok.

-Hey Saraylı; çık dışarı, gel çarşıya; ne görüyorsun hiç bir şey deme, iyi bak etrafına dün akşam nasıl bıraktıysan sabah öylece: Saray’da kapalı pazar yeri yok, söz verenlerin kulaklarını çınlatmak gerek çünkü önümüz yine kış. Saray’da hadi kapalı otoparktan vazgeçtik, normal otoparkı yok, otogar zaten içler açısı. Saray’da İnsandan çok araba var çarşı iki telli oto pazarı gibi. Saray’ın hiç sorunu yokmuş gibi davranmak en kolay seçilen yöntem. Sarayın bütün sorunlarına ortak ol. Sesini yükselt, belediyenin kapısını çal hani sosyal belediyecilik ne oldu diye sor. Sormazsan her şeyi güllük gülistanlık sanıp o güzel uykularını uyumaya devam edecekler. Sor ki ikinci soru ne zaman sorulacak diye düşüm düşünsünler.

-Haydi Saray; kımılda uyan artık gaflet uykusundan seninde hakkındır modern şehirde yaşamak, yık artık tabularını senin neyin eksik Kapaklıdan, Çerkezköyden, Çorludan, sen Saraylısın ses ver ,çığlığın duyulsun Pazarcıktan, Yeni mahalleden, Kemalpaşa’dan, Ayazpaşadan mecbur değilsin varlık içinde yokluk çekmeye, hakkındır hizmet istemek, hemde hizmetin en alasını. Sen Saraylısın unutma! Adı gibi güzel bir şehirde yaşamak seninde hakkın.

-Beklentiler yüksek beklentilere cevap verecek yok, Saray sadece yol yapmaktan ibaret değil ki. Sarayın geleceği ile planlar var ama icraat yok. Haydi Saray haydi; bana’neci olma geleceğini ve çocuklarının geleceğini askıya alma, askıda hizmet olmaz. Sarayın güler yüzlü ve mutlu insanları ve birde sıcacık suyu var, ama bu sıcacık sudan Saraylılar ne kadar yararlanıyor. Bütün hayallerimiz boşa akmasın. Duyduk duymadık demeyin Bülent Ecevit Parkında Self Servis başladı, yaşlı amcam parkın bir ucundan diğer ucuna gidene kadar çaylar buz gibi oluyor. Ama modernleştiğimiz söyleniyor. Saray’da bir bisiklet yolu bile yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.