Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

SAĞLIKLI BİR DURUŞ…

   Bağırsaklarımız  diğer organlarımızdan farklı olarak milyonlarca sinir hücresi ile donatılmış ve kendi başına karar verebilecek biçimde yaratılmış muhteşem bir yapıya sahiptir. Sindirim sisteminde 2 kilogram ağırlığına denk gelen 500 kadar bilinen bakteri türü insana hizmetle görevli .Bunların %85’i faydalı bakteri, %15’i de kötü bakteri olarak tanımlanmaktadır.
   Bu denge korunduğu sürece bağışıklık sistemi kuvvetli kalıyor. Gelişen teknoloji kent yaşamı ve özellikle çalışan insanların kısıtlı zamanları sebebiyle paket ve hazır gıdaya yönelmesi geleneksel beslenmeden bizleri uzaklaştırılmıştır. Hazır gıda pazarı renkli ve alıcı reklamlarıyla insanları sürekli tüketen yedikce doymayan bir hale getirmiş başta tansiyon ,şeker hastalığı, alerji gibi hastalıkların oluşmasına zemin hazırlayarak ilaç firmalarının milyarlarca lira kazanç elde etmesine sebep olmuştur. Annelerimizden ninelerimizden kalan yemek kültürümüz unutulmuş daha kolay ama sağlıksız gıdalarla daha fazla hastalanmalar başlamıştır.
   Kullanılan her ilaç vücudumuzda deterjan misali kiri çıkarmış olsa da elbiseyi eskitmiştir. Bağırsaklarımızın mutluluğunu arttırmak için şunları yapabiliriz: Aldığımız doğal gıda çeşidini artırarak faydalı bakteri çeşidini de arttırabiliriz.Ev turşusu özellikle lahana turşusu kefir yoğurt gibi doğal probiyotikler bağırsak florası için çok önemlidir. En azından her gün bir bardak kefir tüketmek çok fayda sağlayacaktır. aşırı tahıl ve karbonhidrat tüketmemek doktor izni olmadan asla ilaç kullanmamak ambalajlı gıdalar tüketmemek özellikle çocukları bu gıdalardan uzak tutmak.
   Meyve tüketimini arttırmak.Meyveyi mümkünse kabuğuyla yemek çünkü Meyve kabuklarının çoğu meyvenin kendisinden daha kıymetli vitamini içermektedir. Sebze tüketiminin arttırılması  bağırsaklardaki faydalı bakteriler için gereklidir. Sebze lifleri bağırsaklarımızdaki faydalı bakteriler için çok önemlidir. Sebzelerin çeşitliliği bakterilerin çeşit olmasını sağlar günlük menümüzde birçok sebze eklemeliyiz. Bağırsak florası için önemli besin kaynaklarından esmer pirinç karabuğday Kinoa gibi gıdaları ve iyileştirici özelliğe sahip tereyağı kemik suyu zeytinyağı gibi besinleri  kullanmak çok önemlidir.
   Unutmayalım ki sağlık bir beden değil bir kafa meselesidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.