Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

MUTLULUK ARANMAZ, KAZANILIR

Bazı insanlar kendi komplekslerini bastırabilmek için başkalarının güzel şeylerini kötüleme eğilimine girerler.Sen onları yalanlarıyla fitne fesat ve şüpheleriyle baş başa bırak.Kendi hayatın ve çevrendeki insanların hayatı için iyi şeyler yapmaya gayret et.Bir şeyleri olumlu yönde değiştirmek için gayret et.
LÜTFEN UNUTMA ❗Yanlış yerde güçlü olmaya çalışma ,doğru yerde gücünü doğru kullan.

Sıkıntıların biriyle paylaşılmaması da bir sıkıntı.Ama sürekli olarak bunları düşünmek ve dile getirmek onların daha da büyümesine sebep olacaktır.İnsan neyi çok konuşuyorsa zihin de onu çok düşünür.Olumsuz şeylere takılı kalmak bir süre sonra karamsar negatif bir insan haline dönüşmemize sebep olur.
Günümüzde anlık keyif veren şeylerin sayısı arttı. Bunlara meyl eden insan, beyninde etkili olan Serotonin ve Dopamin maddelerini boşa kullanarak onların da dengesini bozdu Tatminsiz doymayan sürekli şikayet eden var olmayı NİMET kabul etmeyen bir insan haline dönüştü.
LÜTFEN UNUTMA mutluluk aranmaz kazanılır.
Tasalanma/üzülme Allah bizimle.(Tövbe Suresi 40)

Zehirli insanlar senin kendini geliştirmeni, kendinle barışık olmanı ve başarılı olmanı istemezler. Bu nedenle arkandan atıp tutarlar
Duygusal insanlar kendilerini kabullenmiyor ve bunu bir kusur olarak görüyor.Çünkü hassas olmak çoğunlukla insanı zayıf gösteren bir özellik olarak algılanıyor. Oysa hassaslık doğru yönetildiğinde kisiye fayda verecektir.
LÜTFEN sahip olduğun güzelliklerin artık FARKINA VAR❗
Çünkü İbrahim, çok yumuşak huylu ve çok yufka yürekli (yanık kalbli) idi. (HUD Suresi 75)

Birileri seni yeterince tanımadan çok çabuk övüyorsa çok çabuk da kötüleyebilir. İyi insanlar seni eleştirirken çözüm önerileri de getirirler seni gömmeye çalışmazlar.
Bu övgü ve eleştiri seninle ilgili de değildir. Genellikle o kişinin kendini değerli ve önemli hissetme ihtiyacındandır veya senin güvenini kazanıp çıkar elde etmek içindir.
Lütfen etrafında seni gerçekten seven insanları fark et ve onlara yatırım yap.

Günümüzde en çok karşılaşılan psikolojik problem KAYGIDIR. Çünkü hayatı kendimiz zorlaştırıyoruz. Artik daha iyiyi değil kendi menfaatimize uyanı seçiyoruz veya tercih ediyoruz.Bu da hayatı daha belirsiz kılıyor ve kaygıyı arttırıyor.
Bazı insanlar her şeyi kontrol altında tutmaya çalışırlar Bu nedenle hırslıdırlar, telaşlıdırlar ve BEN merkezlidirler..
LÜTFEN Unutma, her şeyi kontrol edemezsin ama olmasını sağlayabilirsin.
Mutluluk hiç ummadığımız kadar yakınımızda hatta şah damarından bile.
“Biz, ona şah damarından daha yakınız”
(Kaf Suresi; 16)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.