KANSER HÜCRELERİ
Her gün vücudumuzda binlerce kanser hücresi oluşuyor. Ama bu kanser hücreleri vücudun savunma hücreleri tarafından fark edilip yok ediliyor.Fakat bazı durumlarda kanser hücreleri gözden kaçabiliyor ve kendi kendine büyümeye başlıyor.
Peki Kanser hücrelerinin çok oluşmasının sebebi nedir.Bunlardan birincisi genetik faktörler, ikincisi çevresel faktörler,üçüncüsü beslenme.
Peki bizim savunma hücrelerimiz bu kanser hücrelerini nasıl fark ediyor.Normalde ortamda oksijen varken bizim hücrelerimiz mitokondride enerji üretirler.Şekeri de tüketirler yağı da tüketirler.
Fakat kanser hücreleri ortamda oksijen varsa da yoksa da sadece şekeri kullanırlar ve sitoplazmada enerji üretirler. (Kanser hücresi özellikle glikozu anerobik yakarak ilginç bir şekilde daha az ATP kazanır ve laktat (asit) üretir.) Bunun sonucunda da laktat ortaya çıkar.
Eğer biz kanser hücrelerini yağı kullanmaya, mitokondriyi kullanmaya mecbur edersek kanser hücrelerinin mitokondride ortaya çıkan oksidatife hiç savunması yoktur.Bu nedenle savunma hücreleri tarafından hemen fark edilirler.Peki bunu nasıl sağlayacağız.
Aralıklı oruç veya belli bir açlık diyeti kanser hücrelerinin savunma hücreleri tarafından hemen fark edilmesini sağlayacaktır Özellikle aralıklı oruçla kanser hücreleri yağ kullanmaya mecbur kaldıkça savunmasız hale gelecektir
Açlık durumunda bizim hücrelerimiz savunma moduna girdiği için daha da dayanıklı hale gelecektir.
Kanserle mücadele etmenin en iyi yolu açlık, aralıklı açlığı taklit eden beslenme biçimidir Oruçla savunma hücreleri yenilenmiş oluyor.