Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 19°C

KANSER HÜCRELERİ

Her gün vücudumuzda binlerce kanser hücresi oluşuyor. Ama bu kanser hücreleri vücudun savunma hücreleri tarafından fark edilip yok ediliyor.Fakat bazı durumlarda kanser hücreleri gözden kaçabiliyor ve kendi kendine büyümeye başlıyor.

Peki Kanser hücrelerinin çok oluşmasının sebebi nedir.Bunlardan birincisi genetik faktörler, ikincisi çevresel faktörler,üçüncüsü beslenme.

Peki bizim savunma hücrelerimiz bu kanser hücrelerini nasıl fark ediyor.Normalde ortamda oksijen varken bizim hücrelerimiz mitokondride enerji üretirler.Şekeri de tüketirler yağı da tüketirler.

Fakat kanser hücreleri ortamda oksijen varsa da yoksa da sadece şekeri kullanırlar ve sitoplazmada enerji üretirler. (Kanser hücresi özellikle glikozu anerobik yakarak ilginç bir şekilde daha az ATP kazanır ve laktat (asit) üretir.) Bunun sonucunda da laktat ortaya çıkar.

Eğer biz kanser hücrelerini yağı kullanmaya, mitokondriyi kullanmaya mecbur edersek kanser hücrelerinin mitokondride ortaya çıkan oksidatife hiç savunması yoktur.Bu nedenle savunma hücreleri tarafından hemen fark edilirler.Peki bunu nasıl sağlayacağız.

Aralıklı oruç veya belli bir açlık diyeti kanser hücrelerinin savunma hücreleri tarafından hemen fark edilmesini sağlayacaktır Özellikle aralıklı oruçla kanser hücreleri yağ kullanmaya mecbur kaldıkça savunmasız hale gelecektir

Açlık durumunda bizim hücrelerimiz savunma moduna girdiği için daha da dayanıklı hale gelecektir.

Kanserle mücadele etmenin en iyi yolu açlık, aralıklı açlığı taklit eden beslenme biçimidir Oruçla savunma hücreleri yenilenmiş oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.