Dolar 32,2729
Euro 34,8078
Altın 2.435,93
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 16°C
Pts 18°C

İZMİR MARŞI

İZMİR MARŞI
Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde 11 Kasım günü Şair/Ozan Durani Kocaga bir program düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü n anısına O’nun sevdiği eserler seslendirildi. Çok da yararlı ve güzel bir müzik dinletisiydi. Ozanların seslendirdiği eserler izleyicilerin kulaklarındaki pası sildi. Programın sonuna doğru istekler alındı. İsteklerden bir tanesi de İzmir Marşı idi. İzmir Marşının sözleri Mustafa Nermi’ye ait ve 1923 yılında bestelenmiş. İzmir Marşı seyircilerle beraber söylenmeden önce Ozan Hasan Öztürk bir açıklama yaptı. Marşta geçen “Adın yazılacak mücevher taşa” sözünün “Mukaddes taşa” olması gerektiğini zira, “mücevher diye bir taş yoktur, mukaddes taş vardır” dedi.
Marşın diğer bir dizesinde ise “Şehit olanları deftere yazdık” sözünün “Destana yazdık” şekliyle okunması gerektiğini açıkladı. “O bunalımlı dönemde ve savaş anında defter kalem vererek şehitler not edilerek yazılmış değildir. Şehitlerimiz destana yazılmıştır” dedi ve İzmir Marşı büyük bir coşkuyla söylendi.
Bu tartışma konusunu araştırmacı ve tarihçilerimizin incelemesine sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.