Dolar 32,2210
Euro 34,6627
Altın 2.395,97
BİST 10.227,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İSLAMCI MATERYALİZM

İSLAMCI MATERYALİZM

Materyalizm,Felsefede iki ana damardan birinin adı…(Diğeri İdealizm)…

Felsefede materyalizm özet olarak söylenecek olursa Maddenin düşünceyi yürüttüğünü her şeyin özünün esasının madde olduğunu savunan akımın ismi olarak geçer. Türkçesi Maddecilik…
Materyalizm bu maddeci esaslarıyla maneviyat karşıtı bir cephede yer almış ve sosyalizm, komünizm,anarşizm, nihilizm ve ateizm gibi pek çok başka maneviyat karşıtı fikir akımlarının da motor gücü olmuştur.(Karl Marks -Diyalektik Materyalizm vb.)

Şimdi buradan hareketle şunu rahatça ifade edebiliriz ki, Materyalist dünya görüşüne yaslanan biri Allah, Peygamber,Vahiy,Din,Ahiret ve Ruh gibi kavramları temelden reddeder.Çünkü bu kavramlar (değerler kutsallar) madde ile açıklanamaz.

Hâl böyleyken peki nasıl olur da bu yazının başlığı İSLAMCI MATERYALİZM olabilir?
İslam maneviyat değil mi?
İslam kutsal değil mi?
İslam;Allah, Peygamber,Kuran,Vahiy ve Ruh gibi kavramlara yaslanan bir değerler manzumesi değil mi?
Yâni bir kişi hem Müslüman hem de Materyalist olabilir mi?
Hem Allah deyip hem her şey maddedir itikadı taşıyabilir mi?
Bu ne yaman çelişki?
Bu satırların yazarı yazısının başlığına İSLAMCI MATERYALİZM ismini koymakla boşa düşmüş olmuyor mu?
İrdelemeye devam edelim, görelim.

Yukarıda anlattığımız şekliyle Materyalizm yalnızca felsefede bir ekol ve pek çok maneviyat karşıtı akımın itici motor gücü olmakla kalmamış zamanla bütün bir maneviyat karşıtlığının, maneviyatı yok saymanın ve bunun da ötesinde maddeye aşırı bağlanmanın,tapmanın da diğer adı haline gelmiştir.

Akide dünyamızda madde yaşadığımiz dünya,mal mülk,para,servet ilişkileri,makam mevki iktidar meseleleri gibi konular da kendini gösterir.Bize maneviyatı unutturacak her türlü dünya sevgisi de Maddedir.
Dunyaperestlik gelir materyalizme dayanır.
Bu maddecilik Kuran da Peygamber hadislerinde Velilerin Âlimlerin söz ve yaşantısında daima kinanmıştır.

İnanç maddeyi reddetmez onun sevgisini ve ukba(öteki alemi)yı unutturmasını reddeder.(Bakınız Kuranı kerim Karun Kıssası).

Maddenin insanı DÜNYAYA SAHİP OLMAYA gelmiştir.
Mananın insanı DÜNYAYA ŞAHİT OLMAYA gelmiştir.

Allah’ın Kuranla uyarmasina Peygamberin de pek çok sahih hadisiyle ikazına ragmen İslam dunyasinin ilk Materyalistleri EMEVİLER olmuştur.

Kendilerine saraylar köşkler yaptırmaları,Mal ve Servet biriktirmeleri ,hadis uydurmaları ve ayetleri eğip bükmeleriyle İslamcı Materyalizmin sembol ismi haline gelmişlerdir.
Emevi saraylarında bu kadar çok yahudi veya feylesof olmasının sebebi görüntüde ilme verilen değer olarak görünsede temelde kendi materyalizmlerine kuran ve akide dışı bir dayanak arayışı içinde olmalarıdır.
Allah’ın kulu ve elçisi olan güçlü mülk sahibi Süleyman (AS) yerine sarayı cariyelerle dolu para ve altın babası bir Süleyman üretilmiş ve belki bu yeni icat materyalizme Karunun bile ağzı açık kalmıştır.

Bilmiyorum uzun uzun yazmaya gerek var mı ama bugünkü prototip Siyasal İslamcı tam da böyle bir model değil midir?

Yolsuzluğa dini kilif bulmak Materyalizm değil mi?
Bu dillere destan israf maddecilik değil mi?
Devletin malı deniz yemeyen domuz darbi meseli artık darbi mesel mi?

Devletin itibarindan tasarruf olmaz veya Allah nimetlerini sevdiği kulları üzerinde görmek ister sözlerini söyleyenler kim?

Bir tarafta yalı üstüne yalı veya Başakşehir de cariyelerine evler alanlar diğer yanda çocuğuna pantalon alamadığı için intihar eden babalar Patagonya ülkesinde mı yaşıyor?

Rakibi yaparsa yapanı kâfir ,şeytan,siyonist mason yapan şeyler kendileri yapınca niye vardır bir hikmeti hâline geliyor?

Allah Peygamber Kuran Sünnet din İslam gibi değerleri bunlar kadar dile döküp kalpleri bunlara bunlar kadar uzak kimse var mı?

Bakınca ne görüyorsunuz SAHİT olanlar mi SAHİP olanlar mı?

Maneviyat düşmanlığında kim bunların eline su dokebilir?

Soruları çoğaltmak mümkün…Ancak meramımız anlaşılmıştır.

İslamcı Materyalizm dediğimiz budur.
Hayrını görün…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.