Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

İNTİHARLAR VE CİNAYETLER

İNTİHARLAR VE CİNAYETLER
Son aylarda kadın cinayetlerine ve intiharlara sıkça rastlıyoruz. Sebebini araştırdığımızda ya cinsel istismar veya ekonomik kriz   olduğunu görüyoruz. Veya hapisten çıkmış eski bir hesap alışverişi diyebiliriz. Ölen öldüğü ile kalırken geride tarifsiz acı ve yaralar kalıyor. Rahmetli eski Cumburbaşkanlarımızdan Turgut Özal suikaste uğradığında”Allahın verdiği canı O’ndan başka alacak yoktur. Biz de O’na teslim olmuşuzdur” demişti. Cinayetlere baktığımızda her ne sebepten olursa olsun kimsenin kimseyi öldürme gibi lüksü olamaz. Hukuki yollardan herkes hakkını arayabilir. İntiharlara gelince. Uzmanlar, imanı zayıf olanlar veya imansızlar intiharı düşünebilir şeklinde açıklama yapıyorlar. İntiharda yaşanan ölüm acısının tarifsiz olduğu belirtiliyor.
      Gerek cinayetler gerekse intiharlar hususunda hükümetin önleyici tedbirler alması şart. Din adamları, Psikolog ve Psikiyatristler vasıtasıyla vatandaşın ruhu okşanmalı. Sık sık eğitim, panel, konferans hatta toplu konutlarda site yönetimlerince dersler verilerek bu intihar ve cinayetlerin önüne geçmek veya önlemek yeterli olabilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.