Dolar 32,3160
Euro 35,0944
Altın 2.294,93
BİST 9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

HANİ ZENGİN OLACAKTIN ERMENİ KARDEŞ?

Karantina günlerinde bol bol sözlükleri ve video sayfalarını takip ettim. Karşıma Batı Ermenistan (?) Devleti çıktı. Dokuz yıldır böyle bir devlet var diyerek cumhurbaşkanı seçiyorlar. Şu anki başkanı (!) Tigran Pashabezyan imiş. İnternet siteleri var ve orada mesajlar yayınlıyorlar.
24 Nisan gününü sosyal medyada gece tam 00:00’da özür ve acıyı paylaşma mesajları yayınladı. Hatta İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin üç önderinden olan Cemal Paşa’nın torunu saat on ikiyi biraz geçince özür mesajı yayınladı. Birincisi 24 Nisan gününde İstanbul’da bulunan bazı Ermeniler tutuklandı. İkincisi tehcir kanunu 27 Mayıs gününde imzalandı. Dünyada sözde Ermeni soykırımını ananlar daha kanunun çıktığı tarihi bilmiyorlar. Demek ki biz de doğru tarihi ve kanunu öğretmemişiz, zayıf kalmışız. Çuvaldızı da azıcık kendimize batıralım.
Osmanlı zamanında sanat Ermenilerde, ticaret Ermenilerde… kısaca zenginlerdi! Güneydoğuda ve doğuda Ermeniler için Amerikan okulları kuruldu. Haliyle Osmanlı’da yaşan Ermenilerin bir kısmı Amerikan vatandaşı oldu. Şu an Amerika’da diasporayı kuranlar işte bu çifte vatandaşlar. Ermeni devleti kuracağız, zenginliğimiz devam edecek diye gezinip durdular. Kuruldu peki ne oldu? Kurulduktan sonra Sovyetler başına çöktü. Amerika’da yaşayan Ermeniler kıyak hayat sürerken Ermenistan’da yaşayan Ermeniler fakirlik içerisindeydi. Sovyetler yıkıldı gene fakirlik içerisindeler. Osmanlı’da zengin hayatı yaşayan Ermeniler, devlet kurunca zengin ticaret ağları, çok üst seviye sanat meydana gelmedi. Amerika’da yaşayanlar zengin. Üstelik sözde soykırım üzerinden ayrı bir zenginlik sağlıyorlar!
Yıllardır bir yalana inanıp katliam yapan insanlar şu anda sözde bir devlet daha kurmuşlar. Sivas bizim diyorlar. Sivas’ı alınca zengin mi olacaklar? Gökten para mı yağacak! Geçmişlerine bakıp bazı gerçekleri kabul edemedikleri için hasta fikirlerine hala bağlılar. Amerika’da yaşayan Ermeniler, Ermenistan’ı pişpikliyor. Amerika’da kapitalizm ve diasporayla zengin olan Ermeniler, Sovyetler altında yaşayanlar Ermeniler için ne yaptınız? Amerika’da ünlü bir müzik grupları var. Ermenistan’a bir kere konsere gitti. Kısacası Amerika’da yaşayan Ermeniler, Ermenistan’da yaşayan Ermenileri sömürüyor. Ermenistan’daki Ermeniler de ne yapsınlar kendilerine satılan hayallerle sağa sola saldırıyor.
Sivas bizimdir diyorlar. Gel aslanım Sivas kimin görelim! Hayallerde yaşayanlar gerçeğin acı tadına varacaklardır!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.