Dolar 32,2209
Euro 34,7805
Altın 2.414,81
BİST 10.272,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

HAK EDİŞ VEYA KANUNLARIN KANUNU

HAK EDİŞ VEYA KANUNLARIN KANUNU

Tüm kainat belli bir düzen içerisinde işler.
Bu düzen belli başlı bir takım “Değişmez Prensipler Bütününden” oluşan metafizik yasalardır veya bunlara İlahi Yasalar da denir.

İnsan kâinattan bağımsız değildir.
Hatta kainatın küçük bir kopyasıdır.
Bilim geliştikçe insan ve kainat arasındaki bu ikizlik durumu daha belirgin bir şekilde gerçek bir bilgi olarak artık önümüze geliyor.

İnsan ve evren aynı bütünün değişik parçaları veya birbirinin eşdeşi ise o vakit kâinatı yürüten prensipler insan için de etkin ve bağlayıcıdır.Yani ilahi yasadan kacamayız.

Meraklısı daha geniş bilgi almak için Quantum Fiziği vb disiplinleri okuyup araştırabilir.

Kader,insanın düşünce ve eylemleriyle derin bir etkileşim içinde olan bu yasalardandır ve insanın sebep oluşturması/hareket etmesi/cüzl iradesiyle şekillenip belirleyici hâle gelir.

Düşüncenin (Niyetin fikrin zihni faaliyetin) bu hayat maceramızda nelere kaadir olduğunu/nasıl kader haline geldiğini en kadim inanış ve kültürlerden,hikmetli bilgilerden ve bu konuda aydınlanmış insanlardan öğreniyoruz ki bu konuda külliyat yazılırdı.
Davranış ve eylemler de böyledir.

Bu benim başıma niye geldi?
Bu niye böyle oldu?
Niye ben?…Gibi pek çok sorunun cevabının gelip dayandığı nokta da burası…Sen hak ettin.Layığını buldun ..Senin yapma etmelerinle oldu.
Olanı üzerine sen çektin…
Seni buldu…

Hak ediş…Tüm hayatımızı özetleyen en mühim kavramlardan…
Verdiğimiz çaba harcadığımız zaman seçimler,tercihler,kendi oluşturduğumuz sebepler… Yaptıklarımız yapmadıklarımız. Ödediğimiz veya ödemediğimiz maddi manevi tüm bedeller….

İnişler çıkışlar…Zaferler kayıplar… Başımıza gelenler…
Her şey Hak ediş…

Hiç bir şey yoktur ki hak edişten bağımsız olsun.

Layık olma/Hak etme.. Kaderimiz olacak sebepleri kendi elimizle kurmamız ya da kurmamamız….

Ne ekersen onu biçersin vecizesinin anlattığı hakikat…

Üzerine kafa yormaya başladığımızda yine yeniden Kaderimiz olucak şey…

Hak Ediş… Kanunların Kanunu…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.