Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR

GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR
6 Şubat 2023 Pazartesi günü sabahına, yeni güne, yeni haftaya çok acı bir haberle uyandık. Sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş/Pazarcık merkezli 7,7 şiddetindeki ilk deprem ve öğle saatlerinde Elbistan merkezli 7,6 şiddetindeki ikinci deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Osmaniye, Kilis, Adana ve Şanlıurfa illerimizde asrın felâketi olarak adlandırılan büyük bir yıkıma neden oldu.
Bugüne kadarki depremlere baktığımızda Cumhuriyet tarihimizin en büyük depremi 1939 yılında meydana gelen 7,9 şiddetindeki Erzincan depremi olarak kayıtlara geçmiş. Bu depremde 33 bin vatandaşımız hayatını kaybetmiş.
Yaş itibariyle bir çoğumuz bu depremi bilmeyiz ama 17 Ağustos 1999 Gölcük merkezli; Kocaeli, Sakarya, Yalova ve kısmen de İstanbul’u etkileyen depremi bizzat yaşadığımız için bilir, hatırlarız. Erzincan, Gölcük ve diğer yerlerde meydana gelen depremler, bir veya birkaç ilde hasara neden oldu. Ancak bu son deprem hem şiddeti hem de toplam 13 milyon vatandaşımızın yaşadığı 10 ilimizi kapsayan bir bölgede yıkıma sebep olması bakımından kuvvetle muhtemel Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve sonuçları itibariyle en ağır depremi olacak gibi görünüyor. İnşallah öyle olmaz diye umuyor ve dua ediyoruz.
Daha önce yaşanmış depremlere rağmen siyasi, idari, mali ve denetim ile ilgili bilerek veya bilmeyerek yapılan hatalarla ve ihmallerle ilgili söylenecek, yazılacak o kadar çok şey var ama gün şimdi bunları konuşma ve yazma günü değil. Bunlar elbette ki zamanı geldiğinde konuşulacak, yazılacak, gerekli hesaplar sorulacak lakin dediğimiz gibi bunun zamanı bugün değil. Gün birlik olma günüdür, gün en güçlü ve en hızlı bir şekilde yaraları sarma, acıları dindirme günüdür.
Millet olarak hepimizi büyük bir hüzne boğan bu acı haberi öğrendiğimiz andan itibaren, ülke genelinde topyekûn bir yardım seferberliği başladı. Valilikler, belediyeler, Kızılay ve AFAD gibi kurumlar başta olmak üzere STK’ların, siyasi parti teşkilatlarının başlattıkları yardım ve destek kampanyalarına kadirşinas milletimiz yedisinden yetmişine büyük bir teveccüh gösterdi. Birçok vatandaşımız gücü yettiğince hazır ettikleri yardım malzemelerini vermek üzere toplama merkezlerine akın etti ve etmeye de devam ediyor.
Tekirdağ Süleymanpaşa’da Valilik önünde, kapalı spor salonunda, Pazar yerinde, Tekira AVM önündeki yardım toplama alanlarında iki gündür devam eden yoğunluk milletimizin, hemşehrilerimizin bu acıyı yüreğinde ne denli canlı yaşadığını ve en hızlı şekilde bu yaraları sarmaya ne kadar istekli olduğunu bizlere gösteriyor. Valilik önündeki yardım çalışmalarına malzeme teslim etmeye giden ve oradaki malzemelerin gıda, kıyafet gibi taksimi, kolilenmesi, yüklenmesi işlemleri için birçok kişiye ihtiyaç olduğunu görünce, gönüllü olarak orada kalarak arkadaşlarıyla birlikte destek için çalışan lise son sınıf öğrencisi kızım ve arkadaşları da bizlere mutluluk ve gurur vesilesi oldular.
Daha önceki satırlarda belirttiğim üzere, bütün siyasi, ideolojik düşünce ve eleştirileri bir kenara bırakarak, gün birlik günüdür diyerek herkes elinden geleni yapmalıdır. Bir büyüğümün paylaşımında vurguladığı gibi; “ Kiminin duası, kiminin parası, kiminin ayni yardımı, kiminin beden gücü, kiminin uzmanlığı, kimin elinden ne geliyorsa birlik olma zamanı, acıları sarma zamanı… Damla damla okyanus olur, bu millet her zamanki gibi üstüne düşeni yapar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.