Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 19°C

EVET SEVGİLİ ATATÜRK ÍLELEBET

. EVET SEVGİLİ ATATÜRK
ÍLELEBET
Kurtuluş Savaşı yıllarında bir hoca kılıklı adam Gazi Mustafa Kemal Atatürk için deccal, kafir, şeytan gibi bir çok kötü yakıştırmalar yapıyor. Bir de şunu söylüyor: “O sihirli gözleriyle kime baksa, tesiri altına alıyor.” Diyor. Atatürk’ün bu durumunu, Onun yirmi beş ay emirerliğini yapmış olan Dayımız şöyle ifade ederdi: “Allah Onu öyle bir yaratmış ki, herşeyiyle mükemmel. Hele bakışları, dosta güven ve sevgi, kötü insanlara ve düşmana korku verirdi.”
Evet Memleketimin Güzel İnsanları, Yüce Rabbimiz’in yarattığı çok özel bir kuludur. Bizim Sevgili Atamız. Bakın yabancı bir devlet adamı ne diyor: “Tanrı’nın Türk Milleti’ne en büyük hediyesi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür.” Bir başkası da: “Tanrı, yeryüzüne yüz yılda bir dahi gönderir. O da Türklere nasip oldu.”
Şimdi okuyacaklarınızı da çok iyi düşünmenizi istirham ederim.
“Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 30 Ağustos 1924 tarihinde Meçhul Asker/Şehit Sancaktar Anıtının temel atma töreninde, Zafer Tepede yaptığı konuşmanın bir paragrafı.

”…Hiç şüphe etmemelidir ki, yeni Türk Devleti’nin, Genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı. Ebedi hayatı burada taçlandı.
Bu sahada akan Türk Kanları, bu gökyüzünde uçan ŞEHİT RUHLARI Devlet ve Cumhuriyetimizin EBEDİ MUHAFIZLARI’dır.
Burada temelini attığımız ‘Şehit Asker’ abidesi işte o ruhları, o ruhlarla beraber gazi arkadaşlarını, fedakâr ve kahraman Türk Milletini temsil edecektir.
Bu Abide, Türk Vatanına göz dikeceklere Türk’ün 30 Ağustos günündeki ateşini, süngüsünü, hücumunu, kudret ve iradesindeki şiddeti hatırlatacaktır…”
. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bu sözünü (dost-düşman) hiç unutmamalı: “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat TÜRKİYE CUMHURÍYET’Í ÍLELEBET PAYÍDAR KALACAKTIR.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.