Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLIYOR

Yeni Eğitim ve öğretim yılı başlıyor.
20 milyon ögrenci ders başı yapacak. Veliler ve eğitim kadrosuyla totalde 50 milyon insanımızı etkileyen bir başlangıç bu.
Tabi burda en büyük sıkıntıyı veliler çekiyor. Birincisi okul kıyafetleri. Her okulum armalı kendi kıyafetleri var. Bu kıyafetleri okulun tesbit ettiği yerlerden almak zorundasınız. Kalitesi yok. Değişik yok. Beden ve renk skalası yok. Fiyatlar ise fahiş. Ben serbest kıyafete karşıyım. Çünkü her sabah evde kıyafet kavgası olacak. Zamanla marka ve akımlar dolayısıyla daha içinden çıkılmaz bir duruma gelecek. O bakımdan tek tip kıyafet olması herkes ve herkesim için uygundur. Ama her okulun kendine armalı kıyafet belirlemesi ve kıyafetin alınacak yerlerin mecburiyeti insanımızın sabrını ve cebini zorluyor. Milli eğitim bu konuda yapması gereken tek tip kıyafet belirleyecek. Arma olmayacak. Herkes bütçesine uygun neresi ise ordan alacak. İllaki arma lazımsa  okulda arma dağıtır, annelerimiz onları dikiverir elbiseye. Esasen armaya da gerek yok. Bu tüketim çılgınlığına yol veriyor. Insanlarımız madur oluyor. Malum çocuklar gelişim cağında uc-bes ay sonra kıyafetler olmuyor, soluyor, çekiyor.
İkincisi kırtasiye masrafları. Bu da insanımızın belini büken bir masraftır. Servis parası. Yemek parası. Fotokopi parası. Daha kaç kalem mastlraf sayabiliriz. Bunlar da bir maģduriyettir.   Asgari ücretle çalışan bir anne-baba bu masrafların altından nasıl kalkacak? Bu çocuklar nasıl okuyacak?
Diğer bir konu anne-baba bu masrafların altından kalkmak için çalışıyor. Bu defa da çocuklarımız ebeveynlerini  vardiya dönerken görebiliyor. Çocuklarımız okulda daha fazla zaman geçiriyor. Onun için okuldaki egtirm ve öğretim çok daha önem  arzediyor. Okulda sadece 2+2 =4 olduğunu  öğretmek yetmez. Helal 2’nin haram 5’ten büyük olduğunu öğretmek şarttır. Evlatlarımızı geleceğe hazırlamalıyız. İlim, fen ve ahlâki açıdan donatmalıyız. Çogu okullarınızda kara tahtadan kurtulduk ama egitim sistemimiz de yapbozdan kurtulamadı. Hukumetlersen fazla Milli Egitim Bakanları degişti. Sonuç olarak  yıllardır  eğitim sistemi evlatlarımızı eğitmiyor, ÖĞÜTÜYOR, hayatı öğretmiyor,  ÖTELİYOR.
Herşeye rağmen yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.