Dolar 38,0092
Euro 41,1918
Altın 3.735,27
BİST 9.625,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Per 14°C
Cum 15°C
Cts 16°C
Paz 16°C

DİYANET VE FAİZ

DİYANET VE FAİZ
Diyanet İşleri Başkanlığının “faize haram” diyememesiyle ilgili bir bilgi düştü gazetemiz istihbarat servisine. Bilindiği üzere Kur Korumalı Mevduat Sistemi diye yeni bir icat çıktı. Bu sistemden elde edilen gelirin helal olup olmadığını soran BTP’ye Diyanet’ten 32 sonra tuhaf cevap geldi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 20 Aralık gecesi açıklanan Kur korumalı Mevduat Sistemi’nden elde edilen gelirin helal olup olmadığını 24 Aralık 2021 tarihinde “1096518 Evrak Kayıt Numaralı başvuru ile Diyanet’e yazılı olarak sordu ve “cevabın takipçisi olacağız” paylaşımı yapmıştı.
Diyanet’ten tuhaf açıklama.
BTP’nin resmi yazıyla sorduğu soruya 32 gün sonra cevap geldi. Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı imzalı cevapta “Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uygulama Genelgesi’nin 1. maddesinin (1/ç) amir hükmü gereği, istismara açık olduğu değerlendirilen sorulara cevap verilememektedir. “
BTP liderinden dikkat çekici cevap
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulun’dan gelen bu açıklama üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Basit bir soru sorduk. “Kur korumalı mevduat sistemi helal mi haram mı ?”
32 gün sonra cevap geldi. İstihareye yatsalar 3 günde cevap verirlerdi. Cevaben soru istismara açık cevap veremeyiz demişler.
Bu ülkede birileri dini istismar ediyor olabilir ama o kesinlikle ben değilim.” ifadelerini kullandı.
Okuyucularımız, “Bu ülkede dini konular ile ilgili alacağımız en sağlıklı cevap için istismar edilebileceği zannıyla cevap verilmemesi düşündürücüdür.Aslında din işleri yüksek kurulu üyeleri bunun cevabını bal gibi biliyorlar ancak çekingencelerinden dolayı açıklayamıyorlar” şeklinde ifadede bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.