Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

DEMOKLESİN KILICI

DEMOKLESİN KILICI

Efsaneye göre; Siraküza Kralı Dionysos, kral olmanın çok rahat ve güzel olduğunu savunan Demokles’e ders vermek için onu yemeğe davet eder. Onu ince bir sicimle tavana bağlanmış ağır bir kılıcın altındaki koltuğa oturtur ve ona iktidarın aslında ne kadar zor olduğunu gösterir. Harika bir efsanedir. İktidarın ne denli zor ve sorumluluk isteyen bir süreç olduğunu anlatır. Efsanede anlaşılmayan bir durum yoktur. Lakin milletimiz ve muhalefet bu efsaneyi de yanlış yorumlamaktadır. Ama ne var ki en çok da iktidar yanlıları ve vekilleri bu efsaneyi yanlış yorumlamaktadır. Birazdan nasıl yanlış yorumladığını izah etmeye çabalayacağım.
Seksen milyonluk ülke, bir haftadan beri tarikat camiasında vuku bulan henüz altı yaşında bir kız çocuğunun başına gelen seri tecavüzler karşısında hukukun nasıl aciz kaldığını konuşuyor.
Yine seksen milyon ülke insanı eften püften sebeplerle Ekrem İmamoğlu’nu siyasetten el çektiren davayı konuşmaya başladı.
Turan Dursun gibi din cemaatlerinin içinden yetişmiş aydınlar, İslam karşıtı birçok kitap yayınladılar, Bunlar fikirsel ürünlerdi. Elimi vicdanıma koyarak iddia ediyorum ki; Turan Dursun’un kitabını okuyup dinden çıkan kişi sayısı üç kişiyi beş kişiyi asla geçmez. Ancak bu iktidar döneminde, kuran kurslarında, vakıflarda ve tarikat Cemaatlerinde işlenen yüzlerce tecavüzden sonra iddia ediyorum ki on binlerce insan dinden çıktı. Ortaya çıkan soru şudur. Turan Dursun mu en çok dine zarar verdi yoksa din hüviyeti ile ortaya çıkan iktidar mı? Yanıtı sizlere bırakıyorum.
Sık sık hayvan belgeseli izliyorum. Yetişkin bir erkek şempanze asla ve asla kendisini kabul etmeyen dişi bir şempanzeye tecavüz etmez. Kuşlar eşini seçmek için veya seçilmek için (Erkeklerin işi daha zordur) yapmadıkları maskaralık söylemedikleri şarkı kalmaz. Hele maymunlar ergen olmayan bir dişi maymuna asla tecavüz etmezler. Analık, babalık, abilik yaparlar. Bilim bunu kanıtlamıştır. Hayvanların dahi yapmadığı bir şeyi dinin hükmü saymak dine yapılabilecek en büyük ihanet ve düşmanlıktır. Hayvan fıtratına bile aykırı olan bir şeyin insan fıtratına uygun olduğunu söylemek ve hatta dine yakıştırmak en büyük sahtekarlıktır.
Muhalefet iktidara serzenişte bulunarak hukuku demokles’in kılıcı yaptınız, başımızda sallıyorsunuz diyor. Efsanenin maddi anlamına göre doğrudur. Ancak mecazi anlamı böyle değildir. Siraküza Kralı Dionysos konuğu Demokles’in oturduğu yerin tavanını kılıcı sarkıtmıştır ama bunu yapmakla esasında kılıcın kendi başı üzerinde olduğunu vurgulamıştır.
Bu çirkin tecavüzlerle, halkımızın imanı her geçen gün çürümekte, bağımsız hukukun işletilmemesi ise halkımızın hukuka inanç ve imanını tamamen yok etmektedir. Sıradan bir vatandaş olarak ben sadece Meteoroloji Genel Müdürlüğüne inanır oldum.

Sonuç olarak şunu söylemek isterim. Demoklesi’in kılıcı aslında iktidarın başında asılıdır. Allah bilir ama kul da sezer. Her gün yoksullaşan kendi vatanında kendisini mülteci gibi hisseden halkımız her şeyi biliyor. Seziyor, anlıyor. Lütfen bunu unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.