Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

ÇOCUK İSTİSMARLARI NE ZAMAN DURACAK?

ÇOCUK İSTİSMARLARINA DUR DEMENİN VAKTİ GELMEDİ Mİ?
Her gün televizyonlarda sosyal medya platformlarında karşılaştığımız canımızı da haddinden fazla acıtan ve bir o kadar da hassas bir konu olan çocuk ihmal ve istismarından bahsetmek istiyorum, dilimin döndüğü ,kalemimin yazabildiği kadar.

Çocuk İhmal ve İstismarı Ne yazık ki ülkemizde ve dünyamızda sayısı her yıl katlanarak daha da artmaktadır.
Peki nedir bu Çocuk İhmal ve İstismarı;
TÜİK 2019 verilerine göre suç mağduru olarak gelen 206.498 çocuğun %15,2’si cinsel istismar kurbanıdır. Son 16 yılda 18 yaşın altında 440.000 çocuk doğum yapmıştır.
Ülkemiz dünya genelinde çocuk istismar vakaları sıralamasında üzülerek söylüyorum ki 3. sırada bulunmaktadır. Bu oran % 33 ve her 3 çocuktan 1’i demektir. Ülkemizde 720.000 çocuk işçi ,2019 yılında 11,446 adet resmi olarak bilinen çocuk gelin vardır.
Dünya Sağlık Örgütünün 2020 yılı verilerine göre dünyada her yıl 1.700.000.000 çocuğun istismara uğradığı tespit edilmiştir. Dünya genelinde 5 yaşın altında 11 milyon çocuk açlıktan ölme sınırında yaşamaktadır.

İhmal ve İstismar;
-Cinsel istismar
-Fiziksel İstismar
-Duygusal istismar
olarak kendi içerisinde başlıklara ayırmak mümkündür.
Bugün ülkemizde çocuk ihmal ve istismarını önlemeye yönelik birçok sivil toplum kuruluşları bulunmaktadır. Bu sivil toplum kuruluşlarından birinde aktif olarak görev yapmakta olmanın vermiş olduğu gururu ve şerefi de sizlerle paylaşmak istedim.
Ne kadar çocuk ve ne kadar çok onların ailelerine ulaşabilirsek o kadar doğru sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Bir çocuğun hayatına dokunmanın,ona gelecek olabilmenin verdiği huzuru ve mutluluğu başka hiçbir yerde bulamadım.Çünkü çocuklarımız o saf, tertemiz, kirlenmemiş evlatlarımız aslında bizim yüreklerimize farkında olmadan dokunan yegane varlıklardır . Benim yolculuğumda minicik bir yürekle başladı.
Hayatımın en kötü günlerini yaşadığım bir süreçten geçiyordum ki ,hayat karşıma o minicik kızı çıkardı ve bir şekilde yollarımız onunla kesişti. Bana farklı bir pencere açtı farkında olmadan.O bana evlat oldu ben ise ona anne. Ben onun Gülcan anne’si oldum. Dünyalar güzeli bir oğlum varken birde kızım oldu kısacası.
Herkesin bir yolculuğu vardır,benimde yolculuğum minicik bir kız çocugu ile başladı ve ben halen yürüdüğüm o yolda bir yolcuyum.Yolculuğum devam ederken biliyorum ki daha nice minik yüreklere umut olacağım, olacağız. Bunu hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum.
Biliyoruz ki; Bugün Türkiye’nin her şeyden daha önemli bir sorunu var o da; ÇOCUK İSTİSMARI.
Eğer bugün biz yetişkinler,susarsak yarın bu hassas konuları konuşacak bir TÜRKİYE kalmayacak.
Minicik Yüreklere,minicik hayatlara dokunmanızın zamanı gelmedi mi?
Sizin yolculuğunuz ne zaman başlayacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.