Dolar 32,2451
Euro 34,6649
Altın 2.398,25
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 19°C

ÇETİN ŞARTLAR-ÇETİN İNSANLAR

ÇETİN ŞARTLAR-ÇETİN İNSANLAR

Çetin şartlar,zor durumlar ve problemler eğer şuurlu bir nazarla bakarsak bize bazı katkılar verir.
Dertler, zorluklar ve engeller insana belli sıkıntılar vermekle birlikte onu eğitir, yetiştirir ve güçlendirir. Bu yönüyle besleyici ve öğreticidirler.

Çetin şartlar çetin insanlar yaratır.

Sürekli olarak zorluklarla mücadele etme gereği insan ruhunu çeliklestirip sağlam bir iradenin ortaya çıkmasına yol açar.

Tarihin gördüğü en büyük adamlardan biri olan Cengiz Han, çocukluğundan itibaren çok çetin şartlara maruz kalmış, babasını ve obasını kaybetmiş,köle yapılmış , zincire vurulmuş,ihanete uğramış,tabiri caizse yakası beladan hiç kurtulmamıştır.Bunca belanın üstüne bozkırın acımasız sertliği de eklenmiş ancak tüm bunlar bu genç adamın karakterini yoğurarak onu Cengiz (Yenilmez/Kağanlar Kağanı) yapmıştır.

Joseph Pilates,pek çok hastalıkla doğan,zayıf, silik, çelimsiz ve raşitizm derdinden muzdarip biriyken; çetin şartların onda yarattığı azmin etkisiyle bugün milyonlarca insanın yaptığı popüler Pilates sporunun babası olmuştur.
Pilates denince kimsenin aklına Raşitizm gelmiyor.

Epilepsi (Sara) hastalığı sebebiyle sürekli ağır nöbetler geçiren Fyodor, yoğun içsel sıkıntıların etkisiyle çok derin bir psikolojik tahlil yeteneği kazanarak en büyük romancılardan biri oldu.O artık Dostoyevski idi.

Bütün büyük ustalar en çetin çıraklık zamanlarının çocuklarıdır.
Meşakkatli çıraklık yıllarının ezilmişliği onları kendi sahalarının en iyisi olmaya hazırlayan bir süreçtir. Zorluk derecesi onları kıvama getirmiştir.

Anadolu irfânının tespiti bu konuda yazılmış tüm yazılardan daha güzeldir: Acıyı bal eylemek…Zaten böyle bir irfan bu çilekeş topraklardan bu dert ve hüzün coğrafyasından başka bir yerden neşet etmezdi.

Gerçek bir zaferin/başarının öyküsü, mutlaka türlü zorluklarla mücadele eden, bedel ödeyen, yorulsada engelleri aşma cehdi gösteren,metin insanların çelikleşmiş insanların öyküsüdür.
Rehavete kapılıp sahneden çekilenlerin anlatacak bir öyküsü de olmaz.

Hayatın kendisi bize “Hayat Bilgisi” dersi veren bir öğretmendir.
Öğrencisi olmak isteyenlere “ilkokul diploması” verdiği, “Yüksek Lisans ” yaptırdığı hatta “Sınıfta” bıraktığı çok olmuştur.

Ejderha ile savaşan ejderha gibi olur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.