Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

BİR İSLAM BELDESİ DOĞU TÜRKİSTAN

Yüz ölçümü 1.828.418 kilometrekare olan Doğu Türkistan, Çin’in müslemlekeleri dahil,bütün Çin topraklarının beşte birini teşkil etmektedir.Zengin petrol yataklarına sahip olması ,Çin ve Rusya arasında ki enerji yakınlaşmasının kesişim yerinde bulunması nedeniyle önemi büyüktür.
1949 da Mao’nun Çin’e hakim olması ile 1949 Eylül’ünde Doğu Türkistan Çin tarafından işgal edilmiştir.
Doğu Türkistan 1949 yılından beri komünistler tarafından halkı soyulan ve hakları gasp edilen bir İslam toprağıdır.
1949 dan beri artarak devam eden Çin zulmü günümüzde zirve yapmıştır.
İnsanlık tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş uygulamalara imza atan Çin yönetimi zulmünde haddini aşmıştır.
“Her eve bir çinli” uygulaması ile Doğu Türkistanlı müslümanların aile mahremiyeti çiğneniyor,akraba adı altında her eve bir casus yerleştiriliyor.İslamın temel farizalarının bile yerine getirilmesi yasaklanıyor.
Doğu Türkistan’da İslam’ı çağrıştıran herşey terörle yaftalanıyor.Çin yönetiminin uyguladığı soykırım,baskı ve Çinlileştirme politikaları neticesinde,5 milyondan fazla Uygurlu nazi kampları benzeri kamplarda tutuluyor.Müslüman esirlere sözde medeni hayat eğitimi verilerek Uygur halkı dininden,örfünden ve tüm değerlerinden uzaklaştırılıyor.
Çin yönetiminin başka bir baskı politikası olarak,Uygurlu genç kızlar ve erkekler zorunlu işçi olarak Çin’in iç kesimlerinde ki fabrikalara gönderiliyor.Karşı çıkanlar ise tutuklanıyor.Kendilerine yöneltilen suçlar ise teröristlik ve ayrılıkçılık.
Müslüman Türk çocukları Çin’in refah politikası gereğince ailelerinden koparılıyor.
HRW Çin koordinatörü,”Müslüman Türk çocukları refahı bahane edilerek ailelerinden koparılıyor,bu sapkınca “diyor.
Çin yetimhanelerinde zorla tutulan Uygurlu Müslüman çocukların sayısının 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.Bu yetimhanelerde ki çocuklar çinlileştirme politikasına maruz bırakılıyor.
Komünist Çin yönetimi Doğu Türkistan’da Müslümanlara soykırım uygularken asıl vahim olan durum Müslüman ülke yöneticileri tarafından somut bir adım atılmaması. Müslüman ülkelerin halkları Doğu Türkistanlı Kardeşlerine destek vermek için sokaklara dökülürken Müslüman ülke yöneticilerinden hiç bir adım atılmaması dikkat çekiyor.
Aynı zamanda Çin’in emperyal projelerine ortak olunması durumun vehametini arttırıyor.Bir yol bir kuşak projesi bunlardan birisi.Türkiye’nin de içinde bulunduğu bu proje ile Komünist Çin Yönetimi,65 ülkenin ticaretini kendine bağlayarak bu ülkeleri ele geçirmeye çalışıyor.Komunist Çin yönetiminin bir diğer amacı da bu 65 ülkede ki çinli nüfusunu arttırmak.250 bin dolara vatandaşlık hakkı verilen ülkemiz çinlileri son derece cezbediyor.
Irk olarak kendileri çinli olmasına rağmen Hong Kong lıların ayaklanmasının temel sebebinin Doğu Türkistan’da yapılanların Hong Kong ta da yapılabileceği ihtimali olduğunu bizzat kendileri dile getiriyor.
Çin’in bu zulümlerine dur denmesi gerektiği açıktır. Bunun için D8 projesinin işlevini tekrar kazanması gerekiyor.
Unutulmaması gereken, bir zulme göz yuman o zülmü yapmış gibidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.