Dolar 32,2622
Euro 34,7142
Altın 2.402,80
BİST 10.247,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 20°C
Paz 19°C

BAŞKAN ADAYLARI GERÇEKTEN KİMİN ADAYI?

BAŞKAN ADAYLARI GERÇEKTEN KİMİN ADAYI?
Adaylar belli olmaya başladıkça, hem yerel hem de ulusal ölçekte haber sitelerinin, gazetelerin ve televizyonların “O mu, bu mu?” şeklindeki bu tür sorularını sıkça görmeye başlayacağız.
Aday gösterilen isimlerden ve partilerden ayrı olarak, siyasi partilerin işleyişinde sorunun asıl kaynağı olarak gördüğüm bir fikrimi paylaşmak istiyorum.
Bu durum genelde Türkiye, özelde de Tekirdağ siyasetinin önemli sorunlarından birini bir kez daha açıkça ortaya koyuyor aslında.
Özellikle ülkemizde uygulamaya çalıştığımız adına “sözde” demokrasi denilen sistemde evvela demokrasinin gereklerini kendi parti içi işleyişlerinde sindirememiş parti genel başkanları ve yöneticilerinin kendi kriterleri doğrultusunda belirledikleri ve önümüze koydukları milletvekili listesini veya belediye başkan adaylarını seçmek zorunda bırakılıyoruz. Seçim sonrası da “halkın seçtiği milletvekili ya da belediye başkanı” gibi süslü püslü sloganvari cümlelerle demokratik seçimlerimizi kutluyoruz(!).
Biz Tekirdağlılara sanki ikisinden birini seçmek zorundaymışız gibi dayatılan Büyükşehir Belediye Başkan adayları aslında bu iki partinin de insan kaynakları yönetimlerinin ne kadar zor durumda olduklarının bir göstergesi diye düşünüyorum.
Bütün partilerin adayları açıklanıp isimler netleşince, büyük ihtimalle yine “kötünün iyisini” seçmek zorunda kalacağımızı düşünüyorum.
Çünkü ilimizi, ilçemizi yönetmesi için seçeceğimiz belediye başkan adayları çoğunlukla gerçekten halkın görmek ve seçmek istediği kişilerden oluşmuyor. O yüzden yazımın başlığında sorduğum sorunun cevabı benim açımdan net. Herkes de kendi kriter ve değerlendirmelerine göre cevaplayabilir bu soruyu.
Ne diyelim, şimdiden ülkemiz ve Tekirdağımız için hayırlısı olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.