Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

BAŞARI ÖYKÜSÜ

Bir süre önce Tekirdağ Genç İşadamları Derneğinin davetlisi olarak ilimize bir Holding patronu geldi. Çocukluğunda fakir bir ailenin kırık  leblebi ve limonata satıcısı olan bugünkü Türkiye’nin sayılı patronlarından olan muhteremin yaklaşık iki saat konuştuğu programdan bazı başlıklarını sizlerle paylaşmak istedim.

“Yaptım, ettim yarattım” ne demek ? Yaptık, ettik, tuttuk demeli diyor.

“Başarılarımızı ekibe, başarısızlıklarımızı kendimize mal etmeliyiz”

“Öğretmen olmak için KPSS sınavına girip atanan öğretmenler mesleki sıkıntılarını bilerek başladıkları mesleklerinde tayin vs bir sürü problem yaşıyorlar. Bakanlığın öğretmenlerin sorunlarını çözeceğine inanmıyorum. Okul aile birlikleri okulu ve öğretmenleri motive edip yönlendirme yapmalılar”

“Bir futbolcu ayağındaki topu rakibe kaptırıyorsa,bunda takım arkadaşının da katkısı vardır”.

“Çocuklarımızın eksikliğinden şikayet ediyorsak kabahat bizde. Evlatlarımızın rahatını ne kadar istiyorsak o kadar gevşiyorlar”

“Evlenirken gönlü güzel olanı almak lazım”. “Eşine öbür dünyada evlenme teklifi eden varsa o benim”

“İşini, eşinden ve ailenden daha da çok seveceksin.Çünkü işini kaybedenlerin durumlarını görmek lazım”

“Savaşmadan kimse kazanamaz”

“Hızlı gitmek istiyorsan yalnız git (Afrika atasözü)”

“Gönül almaya gayret edin”

Evet ana hatlarıyla önemli olanları not almıştım. Gerçekten başarmak istiyorsak bu başarı öyküsündeki maddelere kulak verelim derim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.