Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

BAD’EL HARAB’ÜL – ŞAM OLMASAYDI

Barış her zaman daha uygun bir zemindir.
Suriye ile ilişkilerin yeniden tesis edilmesi gerekliliğine dair kurulan cümleler olumlu bir gelişmedir.
Ama;
Keşke “Bad’el harâb’ül-Şam”  olmadan olaydı.

Keşke bunca dram yaşanmadan, bunca insan hayatını kaybetmeden, bunca aile parçalanmadan ve bunca insan memleketlerini terk etmek zorunda kalmadan  akl-ı selimle hareket edebilseydi.

İşte yanlış bir karar,  Yüzbinlerce  insanın hayatını kaybetmesine, 8 milyon ailenin oturdukları yeri terk etmelerine, 7 milyon insanın  Suriye’yi terk etmesine multeci olmasına, ;  milyonlarca insanın memleketimizde olmasına sebep oldu

Eğer mantık doğru işletilmiş olsaydı, bunlar yaşanmazdı. Eğer ABD ve Rusya çıkarları on plana alınmasaydı bunlar yaşanmazdı. Eğer bir bilenle istişare edilseydi bunlar yaşanmazdı.

Ama şimdi, en azından bu ifadelerin kullanılmış olmasını ve geri planda da Suriye ile siyasi bir irtibat kurulmuş olmasını önemli bir durumdur. Hatanın neresinden dönülürse Doğru ya biraz daha yaklaşmış oluruz.

İnşaallah barış süreci işler. Herkes akli selimle hareket eder. Herkes doğduğu yerde doyar. Mutlu mesut bir hayat sürer.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.