Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

ADİL DÜZEN DERSLERİ

Bugünkü kapitalist düzen insanları beş aracı ile ezmektedir.Bunlardan birincisi faizdir. Faiz demek çalışanın hakkını çalışmayana vermektir. Üretmeyene tüketme hakkı tanımaktır.
Oysa ki adil ekonomik düzende esas olan tükettiğin kadar üretmek başkasının hakkını yememektir.
Faizin işletilmesinde ki temel kaide,faizler maliyete yazılır ilkesidir.Yani üretimin içine girmesi,malın fiyatının içinde bulunmasıdır.
Normalde faizle işi olmayan birisi “ben faiz ödemiyorum” diyebilir.Ama biraz sonra fırından gidip bir ekmek alır. Un fabrikası faizle kurulmuştur.Bunu maliyete yazmıştır.Böylece faiz unun fiyatının içine girer.Fabrika unu fırına satar.Fırından ekmeği alırken faizi biz ödemiş oluruz.
Gübre fabrikası faizle kurulmuş,faizi maliyete yazmış ,çiftçi gübreyi alırken aynı zamanda faizde ödemiş olur.
Kullandığımız bütün malların içinde,ekmeğinden peynirine,gömleğinden ayakkabısına,gübresinden traktörüne kadar herşeyin içerisinde takriben 1/3 oranında faiz vardır.
Faizin bir başka ödenme şekli devlet borçlanması ile olur.Üretime dönüşmeyen faizli iç ve dış borçlanma ve sıcak para yolu ile borç miktarı giderek artar.Bu borcun ödenmesi de vergiler vasıtasıyla halk tarafından yapılır.Yani vatandaşın parası rantiyecilere faiz parası olarak aktarılmış olur.
Sonuç olarak büyük çoğunluklar ekonomik olarak ezilirken,küçük bir azınlık servetine servet katar.
Faiz ekonomileri tahrip eden bir sömürü aracıdır.Amaç ülkeleri faizle sömürerek üretim kaynaklarını eline geçirmek ve üretime dayanmayan ekonomik faaliyetlere yöneltmektir.
ADİL ekonomik düzende faiz kaldırılmıştır.
Devlet sektöründe faizi kaldırmanın yolu TEK HESAP SİSTEMİ yani HAVUZ SİSTEMİ’ dir.
Bugünkü düzende devlet kurumları gelirlerini belli bir faizle bankada tutar.Devletin kendisine para lazım olduğu zaman kendi parasını yüksek faizle borçlanmak zorunda kalır.
ADİL DÜZEN de kurumlar borçlarını kendi aralarında ki para alış verişi ile öder.Böylece faiz yükünden kurtulmuş olur.
Özel sektörde faizi kaldırmanın yolu ise faizlerin maliyete yazılma ilkesinin kaldırılmas ile olur.
Böylece ADİL EKONOMİK DÜZENDE faiz ve faizi ödemek için alinan vergiler ortadan kalkar.Sonuçta malların fiyatları üçte bir oranına düşer.Sadece emekçi hakkını almış olur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.