Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

LİMONLU SU

       Limonun suyuna ekleyeceğiniz su ılık olmalı. Bunun nedenini limonlu suyu düzenli bir alışkanlık haline getirmek istiyorum. Ilık limonlu su:

1- Bağışıklık sisteminizi destekler. Limonda bol miktarda bulunan C vitamini soğuk havalarla savaşmanızı sağlar. Beyin ve sinir sistemi fonksiyonlarını uyaran potasyum bakımından zengindir. Potasyum aynı zamanda kan basıncını kontrol altında tutmaya yardım eder.

 2- pH değerini dengeler: Her gün limonlu su içerseniz vücudunuzun toplam asitlilik oranını düşürürsünüz. Limon en alkali gıdalardandır. Evet, limonda sitrik asit bulunur ancak sindirildiğinde asitlilik yaratmaz.

3- Kilo vermeye yardımcı olur: Açlık hissi ile mücadele etmeye yardım eden pektin lifi limonda bol miktarda bulunur. Daha alkali bir beslenmeye sahip kişilerin daha hızlı kilo verdiği de bilinmektedir.

4- Sindirime yardım eder: Limonlu su istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasına yardım eder. Karaciğerin sindirim için gerekli bir asit olan safra üretimini destekler. Etkili sindirim mide ekşimesini ve kabızlığı azaltır.

5- İdrar söktürür: Limon vücuttan idrar çıkışını artırır. Bu da vücudun temizlenmesine yardım eder. Böylelikle toksinler daha hızlı atıldığından idrar yolu daha sağlıklı kalır.

6- Cildi temizler: İçindeki C vitamini kırşıklıkları ve lekeleri azaltır. Limon kandaki toksinleri temizler. Bu, cildin de temiz kalmasına yardım eder. Aslında görünürlüklerini azaltmak için doğrudan yara izlerine de uygulanabilir.

 7- Nefesi tazeler: Yalnızca bu da değil. Diş ağrısı ve diş eti iltahabının iyileşmesine yardım eder. Sitrik asit diş minesini zedeleyebileceğinden bunu gözlemlemelisiniz. Kabul ediyorum, bu konuda biraz endişeliyim.

 8- Solunumla ilgili sorunları azaltır: Ilık limonlu su göğüs enfeksiyonlarından kurtulmanıza yardım eder ve rahatsız edici öksürükleri keser. Astımı ve alerjisi olan insanlara da faydalı olduğu düşünülüyor.

9- Sakin tutar: C vitamini aklınızı ve vücudunuzu strese maruz bıraktığınızda ilk olarak yoksun kaldığınız şeylerden biridir. Daha önce de belirtildiği gibi limon C vitaminiyle doludur.

10- Kahve alışkanlığından kurtulmanızı sağlar. Sabah bir bardak limonlu su içtikten sonra canın kahve istemez, garip ama doğrudur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.