Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 18°C

“SAĞLIKTA ŞİDDETE SON”

“SAĞLIKTA ŞİDDETE SON”

Sağlıkta şiddete son; diyen doktorlar. Türk Sağlık Sendikasının çağrısıyla; Bu gün Türkiye’nin dört bir yanında iş bırakma eylemi yaptılar. “Üzgünüz, Öfkeliyiz! Sorumlulardan hesap soracağız” sloganlarıyla caddelerde ve sokaklarda yürüyerek seslerini duyurmaya çalıştılar.

Konya Şehir Hastanesinde görevinin başında Dr. Ekrem Karakaya bir hasta yakını tarafından silahlı saldırıya uğradı. Olayın ardından tedavi altına alınan doktor yapılan müdahalelere rağmen kurtulamadığı haberini hep birlikte televizyon kanallarından izledik. Saldırıyı gerçekleştiren ve doktoru öldüren şahsında kendi silahıyla intihar ettiği açıklaması yapıldı. Bir saldırganın katlettiği kişinin hemen ardından intihar etmesi ilginç; yaptığının yanlış olduğunu hemen anlaması dahada ilginç.

TBB [Türk Tabipleri Birliği] Olayın ardından “Tüm uyarılarımıza rağmen şiddet ortamına dur diyecek, şiddeti engelleyecek önlemleri almayan sorumluları da affetmeyeceğiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop; konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu olayları sonlandırmak için gerekli adımları meclis olarak atmaya hazırız” dedi. Çok geç kalınmış bir adım olarak değerlendiriyorum. Covid-19 denilen pandeminin başlangıcından bu yana 543 sağlık çalışanı bizim canımızı canlarımızı kurtarmaya çalışırken öldüler. O gün alkışladığımız, canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın böyle pisi pisine ölmelerini istemiyorum. Bir an önce sağlıkta şiddete hayır yasasının çıkarılması gerekir.

Bir doktor; Hastasını muayene ederken hastanın yakını sudan sebep bahane göstererek doktora yumruk atıyor ,tekme atıyor ne kadar çirkin bir durum. Doktorlar bunu hiç hak etmiyor. Sonrasında gelip binlerce özür dilenerek mesele kapatılmaya çalışılıyor. Özürle kapatılacak bir mesele değil ki görevinin başında hiç beklemediği bir anda tekme, tokat dayak yiyor.

Doktorlara ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların bir an önce önüne geçilmeli. Bir daha böylesi bir saldırının yaşanmayacağına inananlar yeni saldırılara zemin hazırlamış olacaklardır. Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için mutlaka yasanın çıkarılması ve bu suçu işleyenlerin en ağır bir şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Verilecek cezalar iyi hal, bir daha bu tür suçu işlemeyeceği, takım elbise giydi, kravat taktı, yattığı süre göz önünde bulunduruldu diyerek verilmemeli hak ettiği cezayı almalı ki yenileri bu suçu işlemeye cesaret edemesinler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.