Dolar 38,7930
Euro 43,0888
Altın 4.036,47
BİST 9.747,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

TEKİRDAĞSPOR’UMUZ VE ESKİ RAKİPLERİ ŞİMDİ NEREDE ?

Bu sezon Mislicom 3.Lig 2.grupta mücadele eden Tekirdağsporumuz, iyi başladığı hatta liderliğe bile yükseldiği bu lig ve grupta, sonraları bir türlü önlenemeyen bir performans düşüklüğü ve seri mağlubiyetler ile maalesef tekrardan Bölgesel Amatör (BAL) Ligine düştü.
Bu düşüşün ve Tekirdağspor’un mevcut durumunun nedenleri ve nasılları ile ilgili çok şeyler konuşuldu ve yazıldı, konuşulmaya ve yazılmaya devam ediyor ve edecek doğal olarak. Ben bu yazımda bu nedenlere ve nasıllara girip, aynı şeyleri tekrarlayıp sizlerin de, iyi bir Tekirdağspor taraftarı olarak gördüğüm kendimin de canını daha fazla sıkmak istemiyorum.
Pandemi süreci nedeniyle BAL liginin bu sezon henüz oynanamamış olması ve oynanamama ihtimali dolayısıyla ben dahil birçoğumuz, 3.ligde bu sezon küme düşme olmayabilir ve Tekirdağsporumuz önümüzdeki sezonda da yine 3.ligde yer alır umudu ve beklentisi içerisindeydik, ta ki bugüne (29.05.2021) kadar. TFF’nin resmî sitesinde bugün yer alan açıklamasıyla bu umudumuz ve beklentimiz de böylelikle son bulmuş oldu.
Türkiye Süper Liginden sonra TFF 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig de bu hafta içi oynanan play off maçları ile tamamlandı. Dün akşam oynanan TFF 1.Lige yükselme final maçında Sakaryaspor’u 4-0 gibi net bir skorla yenen Kocaelispor önümüzdeki sezon TFF 1. Ligde mücadele edecek. Bildiğiniz üzere Altay da Altınordu takımını 1-0 yenerek 18 yıl aradan sonra önümüzdeki sezon Süper ligde yer alacak. Bir spor ve futbolsever olarak bu iki takımı kutluyorum ve başarılar diliyorum.
“Tamam da, şimdi Kocaelispor ve Altay takımlarının bu başarılarından niye bahsediyorsun, Tekirdağlılar olarak bundan bize ne?” diyenler olabilir. Bahsetmemin sebebi çok basit bir kıyaslama ve değerlendirme yapmak isteyişimdir.
Tekirdağspor olarak Kocaelispor ile hem BAL Liginde hem de 3.Ligde rakiptik. 5 Nisan 2015 tarihinde Namık Kemal Stadyumunda oynadığımız final niteliğindeki maçta 88.dakikada Birol Öztürk’ün attığı penaltı golüyle BAL ligi 11.grubu şampiyon olarak tamamlamış ve 11 yıllık 3.lig hasretine son vermiştik. 3 sezon (2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018) 3.ligde mücadele ettikten sonra 2018 yılında tekrardan Bal ligine düştük, 2 sezon (2018-2019 ve 2019-2020) sonra pandemi süreci ve federasyon kararı ile bu sezon tekrardan 3.lig 3.grupta yer aldık ve ne yazık ki bir yıl aradan sonra yeniden BAL ligine düştük.
Tekirdağspor olarak bizim son 7 sezonluk özetimiz bu şekilde iken, rakibimiz Kocaelispor bizden bir sezon sonra (2016-2017) BAL liginden 3.lige, 2020-2021 sezonunda 2.lige ve aynı sezon sonunda dün gece TFF 1.Lige yükseldi.
Diğer bir rakibimiz Altay ile 2016-2017 sezonunda 3.lig 1.gruptaydık. Altay o sezon 2.lige, bir sezon sonra da (2017-2018) 1.lige ve bu sezonda play off sonucu Süper lige yükseldi.
Bu bilgileri, yazımızın başlığı olan “Tekirdağsporumuz ve Eski Rakipleri Şimdi Nerede?” sorusunun cevabını vermek için yazma gereği duydum. 2020-2021 sezon sonu itibariyle Tekirdağsporumuz BAL liginde, Kocaelispor TFF 1. Ligde, Altay da Süper ligde.
Bu güzel şehrin adını taşıyan takım, en azından ilçesinin takımı Ergene Velimeşespor veya komşu ili Kırklarelispor gibi 2. Ligde, eski rakipleri bir Kocaelispor gibi TFF 1. Ligde veya bir Altay gibi Süper ligde niye olmasın, daha doğru soruyu sormak gerekirse niye olamıyor?
Bunun değerlendirmesini elbette ki başta Tekirdağspor yönetimi olmak üzere, valisinden belediye başkanlarına şehrin mülki ve yerel amirleri, Tekirdağ sınırları içerisinde büyük kazançlar elde ettikleri halde bu şehrin marka adı ve değeri olması gereken takımını görmezden gelen iş adamları ve sanayiciler, yerel basın ve taraftarlar yapacaktır, yapmalıdır.
Her şeyden önce bir taraftar olarak benim ve bir çoğumuzun görmeyi arzu ettiği -veya hayal ettiği de diyebiliriz- Tekirdağspor şudur diye düşünüyorum:
Hiçbir siyasi etki ve oluşumun etkisi ve tesirinde olmadan kurulan ve yönetilen güçlü ve işi bilen bir yönetime sahip, tesisleşmesini tamamlamış, altyapısı güçlü ve üretken, kulübe ait kalıcı gelir kaynakları ve sponsorluk anlaşmalarıyla ekonomik yönden sorunu olmayan ve oynadığı profesyonel liglerde hep şampiyonluğu ve üst sıraları hedefleyen bir takım.
Sonuçta her şey, her başarı hayalle başlar, büyük hayali olmayan kişiler ve takımlar yerinde saymaya, gerilemeye, yok olup gitmeye mahkumdurlar. İnşallah Tekirdağsporumuz ile ilgili bu hayallerimiz ve arzularımız en kısa sürede gerçekleşir ve bu güzide şehrin takımı layık olduğu şekilde ve yerlerde olur. Bizler de içimiz dert ve keder dolu bir şekilde yazılar yazmak zorunda kalmayız.
Bir İngiliz atasözünde denildiği gibi “Hayat devam ettikçe, umut devam eder.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.