Dolar 40,0492
Euro 46,9410
Altın 4.235,59
BİST 10.068,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 30°C
Açık
Tekirdağ
30°C
Açık
Çar 33°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 30°C

TEKİRDAĞ ŞİİR İKİNDİLERİ GRUBU

TEKİRDAĞ ŞİİR İKİNDİLERİ GRUBU
(Tekirdağ’ın Kültür Sanat Ocağı)

Ortaokul sonrası 1990 yılında ilk olarak öğrencilik vesilesiyle ayrıldığım memleketim Tekirdağ’a yirmi altı yıl sonra dönmek nasip oldu. İzmir, İstanbul ve Ankara’da geçen öğrencilik, Ağrı/Doğubayazıt’ta askerlik, Bursa, Kosova ve Diyarbakır’daki çalışma hayatımdan sonra döndüğüm “mavi gözlü şehir” ünvanlı güzel memleketim Tekirdağ, yirmi altı yıllık ayrılık sürecinde yaşadığım şehirlere kıyasla çok daha küçük, sakin ve huzurlu olması hasebiyle, huzura ve sükuna muhtaç gönlüme tabir yerindeyse ilaç gibi geldi.

Tekirdağ için “İçindeyken sıkıldığın ama uzaktayken özlediğin şehir” diye söylenen bir söz vardır. Bu sıkılmaya sebep saiklerin başında şehrin küçüklüğünden, idarecilerinin gerektiği ölçüde önem vermemelerinden kaynaklı sosyal ve kültürel imkanların azlığı, yetersizliği olduğu gibi ayrıca az da olsa yapılmaya çalışılan sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklere hemşehrilerimizin gösterdikleri ilgi ve katılımın düşüklüğünü de göz ardı etmemek gerekir diye düşünüyorum.

Bu konu başlı başına ele alınıp tartışılması, yazılması gereken hacimde olduğu için ve yazımın asıl konusuna gelme adına bu girizgahı yeterli görüyorum.

Bu yazımın ana teması olan, Tekirdağ’ın kültür, sanat ve edebiyat yaşamında yaklaşık 30 yıldır birbirinden güzel etkinliklere imza atan “Tekirdağ Şiir İkindileri Grubu” ve faaliyetlerinden bahsetmek istiyorum.

Kültür, sanat, edebiyat ve bu olgular etrafında kalıcı dostluklar kurmak, sevinci, coşkuyu, acıyı, hüznü paylaşmak ve paylaşarak çoğalmak adına Tekirdağ Şiir İkindileri Grubu 30 yıl önce Eğitimci-Şair-Yazar Cahide Ulaş Aytar tarafından kurulmuştur.

Uzun yıllardır sanat, kültür, edebiyat çalışmalarına, kültürel etkinliklerine devam eden bu güzide grup, geçmiş dönemlerde Tekirdağ Valiliği desteğiyle “Tekirdağ da Yaşayan Şairler Antolojisi” ile “Fotoğraflarla Tekirdağ Şiirleri Antolojisi”ni ve kendi imkanlarıyla “Tekirdağ Şiir İkindileri Grubu Antolojisi”ni yayınlamış ve dergi de çıkarmıştır.

Tekirdağ Kiraz Festivalinde 10 yıl yurt içinden ve yurt dışından sanatçıları davet ederek Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Belediyesi’nin destek ve sponsorluğu ile unutulmayacak programlara imza atmıştır.

Toplantılarına ve etkinliklerine 30 yıldır devam eden Tekirdağ Şiir İkindileri Grubu, her ayın 2. Cumartesi günü Tekirdağ Namık Kemal Evinde Grubun Başkan Yardımcısı Ali İhsan Şeniz’in organizasyonu ile o ayın önem arz eden günlerini şiir, tarih, müzik ve sohbet dolu içerikle tam bir aile sıcaklığı ortamında anmaya devam etmektedir.

Toplantılara katılan şairler, yazarlar, gazeteciler, eğitimciler, müzisyenler, ressamlar ve şiirsever, sanatsever tüm gönül dostları -Ali İhsan Şeniz ağabeyimin meşhur tabiriyle “Şiir Akrabaları”- büyük bir keyif alarak, mutlu ve huzurlu bir şekilde bir sonraki buluşma heyecanı ile Namık Kemal Evinden ayrılmaktadır.

Yazımın başında Tekirdağ’daki kültür sanat etkinliklerinin -kanaatimce- azlığına ve mevcut etkinliklere ilgi ve katılımın yetersizliğine sitemkâr bir vurgu yapmıştım. Şiir İkindileri Grubu’nun her ay düzenlediği bu kültür sanat faaliyetleri bu “az”lar içindeki “öz”lerden bir tanesi hatta benim için en önde geleni desem inanın mübalağa etmiş olmam. Geç de olsa haberdar olduğum bu güzide grubun etkinliklerine 2021 yılından itibaren elimden geldiğince heyecanla ve şevkle katılmaya çalışıyorum. Şair kimliğimle coşkuyla şiirlerimi okumaya ve köşe yazarı kimliğimle de bu güzel etkinlikleri haber olarak paylaşmaya gayret ediyorum.

Bu toplantılar vesilesiyle grubun kurucusu ve başkanı Cahide Ulaş Aytar hocam ile başkan yardımcısı değerli ağabeyim Ali İhsan Şeniz başta olmak üzere, Tekirdağ’ın önemli değerlerinden ve çınarlarından tarihçi yazar Sezai Gençöz, Namık Kemal Evi Derneği başkanı Sezai Kurt, gazeteci- yazar-şair Tuncay Dağlı, şair Necmettin Selçuk, şair Gülşen Erdağlı, şair Latife Toptan Dümbelek, şair-yazar-ressam Emine Sonal, şair Nuran Sevim, genç şair yazarlar Selen Ecem Karakaş ve Mehmet Emin Ağaran, okuduğu şiirlerle bizleri mest eden genç ve başarılı işadamı Atakan Şeniz, udi bestekar Fehmi Altunay, güçlü sesiyle Adil Keskin, Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu Koordinatörü Şerif Dursun ve daha onlarca çok kıymetli kişileri tanıma şerefi ve mutluluğuna eriştim. Kültür ve sanat etkinliklerinin bizlere sağladığı en büyük kazanımlardan birinin de bu olduğunu düşünüyorum.

Şehrimizin kültür ve sanat hayatına 30 yıldır damga vuran Tekirdağ Şiir İkindileri Grubu’na coşkulu etkinliklerle dolu daha nice 30 yıllar diliyor; kurucusundan üyelerine ve tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum.
İyi ki varsınız ve hep var olasınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.