TEKİRDAĞ KÖŞE YAZARLARI BULUŞMASINDAN NOTLAR
TEKİRDAĞ KÖŞE YAZARLARI BULUŞMASINDAN NOTLAR
20/07/2023 Perşembe günü Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın daveti üzerine öğle yemeğinde Tekirdağlı köşe yazarları olarak bir araya geldik.
Öncelikle bu daveti için Kadir başkana ve organizasyonda emeği geçen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı personeline teşekkür ediyorum.
Katılımın yoğun olduğu bu buluşmaya üst düzey bürokratları ile katılan Kadir başkanın konuşmasında, “Tenkit edilmeyen yönetici güç zehirlenmesine uğrar. Sizlerin olumlu ve olumsuz bütün tenkitlerinizi, görüş ve önerilerinizi dikkate alıyoruz.” sözlerini çok değerli ve anlamlı bulduğumu ifade etmek isterim.
Çünkü Tekirdağ Destan Gazetesi köşe yazarı olarak şehrimizin ve hemşehrilerimizin sorunlarını, isteklerini dile getiren yazılar yazdığımda, şahsen benim tek beklentim bu yazıların ilgili yöneticiler tarafından dikkate alınarak, dile getirilen sorunların çözüme kavuşturulmasıdır. Yoksa beğenilmek, takdir ve tebrik edilmek değil. Toplantıya katılan köşe yazarlarının büyük çoğunluğunun da benimle aynı fikirde olduğu düşüncesindeyim.
Bu yüzden başkan Kadir Albayrak’ın bu sözleri “Boşuna mı köşe işgal ediyoruz, suya mı yazı yazıyoruz, yazdıklarımız okunmuyor ve dikkate alınmıyor?” gibi toplantıda da vurgulanan sitem ve serzenişlere de bir cevap mahiyetinde oldu. Tabii ki köşe yazarları olarak bizlerin isteği bu söz ve vaatlerin sadece konuşmalarda bir iki cümle olarak kalmaması, icraat olarak ortaya dökülmesidir.
Yemek sonrası başkan Kadir Albayrak, yanında genel sekreter ve yardımcıları, bazı daire başkanlarından oluşan büyükşehir belediyesinin üst düzey bürokratları ile neredeyse iki saate yakın bir süre bizlerin görüş, öneri ve tenkitlerimizi dinlediler. Söz almak isteyen herkese mikrofon uzatıldı, hiçbir kısıtlama ve müdahale olmadan herkes dile getirmek istediği ne varsa ifade etti. Hatta birkaç meslektaşımız bence gereğinden fazla siyasi yorum ve eleştirilere girdiler, yanlış anlamalara sebebiyet verecek şekilde başkana gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili pek de yakışık olmayan üslupla sorular sordular.
Deprem, çevre kirliliği, ulaşım, eğitim, kültür ve sanat gibi konularla ilgili soru, görüş, öneri ve talepler dile getirildi. Soruları başkan Albayrak ve ilgili daire başkanları içtenlikle cevapladılar, notlarını aldılar.
Ben de söz alarak, ulaşımla ilgili üç noktaya dikkat çekerek önerilerde bulundum:
1-Muratlı caddesi Shell benzin istasyonu önündeki trafik kazalarının çokça yaşandığı dört yol ağzına ışıklı bir kavşak düzenlemesi yapılmasının elzem olduğu,
2-Muratlı caddesinden yeni otogara gidişi, Şehir hastanesi ve Fen İşleri Daire Başkanlığından otogara ve şehir merkezine gidişi, Muratlı ve Cezaevi kompleksinden Şehir hastanesine gidişi kısaltacak ve kolaylaştıracak bir ışıklı veya döner kavşak düzenlemesinin Muratlı yolundaki Şehir hastanesi sapağının orada yapılması,
3-Şehir hastanesinden çıkan ve İstanbul istikametine gidecek araçların Muratlı kavşağından dönüp aynı yolu tekrar geri gelmesine gerek kalmayacak şekilde Şehir hastanesi ana girişine yakın bir yerden çevreyolunun karşı tarafına geçebilecekleri köprülü, ışıklı veya döner kavşak çalışmasının yapılması gerektiğini belirttim.
Kadir başkan da Tekirdağ’ın trafik sorunu ve bazı güzergahlardaki yoğunluğu azaltmak adına çalışmalara devam ettiklerini, Soğancılar caddesinin açılmasının Süleymanpaşa trafiğine sağladığı katkıyı, Zafer mahallesinden Çınarlı mahallesi Papazçeşme mevkiine direkt geçişi sağlayacak yol çalışması yapıldığını, çevreyolunda eski Köseilyas yolunda yapımı devam eden köprülü kavşak projesinin tamamlanmasıyla büyük rahatlama olacağını belirtti. Yeni otogara ulaşımla ilgili sorunlara dair de Çiftlikönü mahallesindeki eski otogarın faaliyete geçtiği ilk zamanlarda da benzer sorunların yaşandığı, ve oradaki işleyişin 3-4 yılda düzene girdiğinden örnekle, çözümler için çalışmaya devam ettiklerini ve halkımızdan biraz daha sabır istediklerini belirtti. Bu bahsettiğim noktalarla ilgili görüş ve önerilerimi ilerleyen zamanlarda daha detaylı olarak yazmak ve paylaşmak niyetindeyim.
İlk defa katıldığım “Tekirdağ Köşe Yazarları Buluşması” programının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bunu düşünen ve uygulayan Başkan Albayrak’a ve emeği geçen tüm belediye personeline tekrardan teşekkür ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği köşe yazarları ile yapılan bu değerli ve anlamlı buluşmaların, Valilik ve ilçe belediyeleri tarafından da örnek alınarak Tekirdağ’ımızda yaşayan ve üreten yazar, şair, müzisyen, ressam, müzehhip, hattat, heykeltıraş, çini, dokuma, vs. bütün geleneksel ve modern sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçılarımızla da yapılmasını diliyorum.