Dolar 32,4445
Euro 34,7285
Altın 2.440,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

SU HIRSIZLIĞI

Bir yaşıma daha girdim. Şaka yapmıyorum önümüzdeki ay bir yılı daha devirip yeni yaşıma ayak basacağım.  Ama bu yeni yaşıma girerken bir şey daha öğrendim. Öğrenmenin yaşı yok . Hırsızlık bilirsiniz yüz kızartıcı bir suç. Bir kuruşu da, milyon lirası da çalmak ise eğer eşdeğer suç. Azı çoğu yok yani.

Kömürden çalıyorlar sözüyle sık sık muhatap olurduk. Yıllar önce ek iş olarak açtığım bir kömür deposunda kömürden nasıl çalınır gördüm ve yaşadım. Ve bu hırsızlığı yapan ortağım ile hemen yolları ayırıp sezon bitmeden ortaklığı bitirdim. Çünkü kimsenin kul hakkına giremezdim. Hesabı ağır olur.

Gelelim su hırsızlığına. Geçenlerde bir hazır su satıcısıyla sohbetimiz esnasında bir personelin su hırsızlığı yaptığını işittim  ve detaylarını öğrenince  pes doğrusu dedim. 19 litrelik damacana ile satılan su için geçerli benim duyumum. Vatandaş aldığı su’dan şüphelenip analizini yaptırınca ortaya çıkmış hilekarlık.Nasıl mı ?

Damacanadaki dolum esnasında takılan orijinal kapak ve ambalajı sebile boşaltırken usulca yırtmadan çıkartıp alan bazı dağıtıcılar boşalan damacanayı çeşmeden doldurup elindeki bu etiketi  ustalıkla  takıp yeni müşterisinin sebiline çaktırmadan boşaltıyormuş. Para cebe patron kafayı yesin işler kesat diye. Vay anasını dedirtecek bir su hırsızlığı bu. Helalinden çalışan, tartıda hile yapmayan kömürcüleri ve sırtına yüklediği 19 litrelik damacanayı beşinci kata yürüyerek çıkartan su dağıtıcılarını muaf tutuyorum bu hırsızlıktan.

Allah ıslah etsin ne diyelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.