Dolar 38,8364
Euro 44,0277
Altın 4.150,50
BİST 9.398,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 23°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 25°C

KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜ

KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜ

Kaçak dökümün önüne geçmek üzere önceki Belediye döneminde zabıta kontrolünde bazı noktalara kamera sistemi uygulanarak çözüme odaklanılmıştı. Son zamanlarda hem hafriyatçılar, hem vatandaş şikayetçi olurken, döküm sahası İşletmecileri de düzenden oldukça rahatsız.
Tekirdağ’da inşaat ruhsatları Süleymanpaşa Belediyesi tarafından verilmektedir.Ruhsat aşamasında kaç m3 hafriyat atığı çıkacağı hesaplanarak inşaat ruhsatı sahibi tarafından ilçe Belediyesi hesaplarına yatırılması sağlanıyor. Fakat bundan sonrası muamma.Kim nereye kaç m3 toprak döktü?Döktü mü dökmedi mi takip eden yok. Peki kaç liraya döktü o da belli değil!
Bu iş sadece Süleymanpaşa Belediyesini ilgilendirmiyor olsa gerek.Büyükşehir Belediyesine bağlı Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün de bu işin üstüne gitmesi gerek.İl genelinde beş adet döküm sahası var iken ipini koparan gidiyor göz göre göre dumansız sanayi bölgesine kaçak döküp kaçıyor.Çünkü döküm sahasına gitse fazla yakıt yakacak. Bir de yaptığımız araştırmada resmi rakamların m3’ü beş altı yüz lira olduğu halde bin liradan işlem yapan döküm sahacıları olduğu kulağımıza geliyor.Dibimizdeki İstanbul’da kaçak dökümün cezası 1 milyon 100 bin liralarda seyrettiği halde ilimizde halen kaçak döküm ile mücadelede neden yetersiz kalınıyor veya bunlara göz yumuluyor inanılacak gibi değil. Yıllar önce Hayrabolu yolu üzerindeki arıtma tesislerinin olduğu bölgeye uzun süre hafriyat ve inşaat molozlarının dökümü sağlandı sonra bir ihale yapılarak bu yüzbinlerce ton atığın kaldırılması sağlanarak birileri zengin edildi.
Ayrıca bu hafriyat döküm sahalarına giden yolların durumu nedir, hangi Belediyenin sorumluluğunda ise bu yolların bakımı yapılmalı.Bu kaçak dökümlerle şehrin kimyası, çehresi bozuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.