Dolar 38,8349
Euro 44,0406
Altın 4.135,70
BİST 9.460,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 23°C
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 25°C

BELEDİYELER NE YAPIYOR

BELEDİYELER NE YAPIYOR

Tekirdağ’ın, 1.167.059 nüfusu var. 6.218 km² kilometre kare yüz ölçümüne sahip olan Tekirdağ’ın on bir ilçesi var. Bir tanesi büyük şehir belediye başkanı olmak üzere on bir ilçe başkanı bulunmaktadır. Tekirdağ’ın Saray ilçesi merkeze 82 kilometre uzaklıkta olup ilçenin nüfusu 51.275′ tir ve 612 kilometre kare yüz ölçümüne sahiptir. Saray’ın 29 mahallesi vardır. Tekirdağ’ın büyük şehir belediye olmasıyla birlikte Saray ilçesine bağlı köyler, köy olmaktan çıkarılarak, mahalle statüsüne alındı. Saray ilçesine 17 kilometre mesafe uzaklığında bulunan Safaalan Köyüde bunlardan bir tanesi.

İllerin Büyük şehir belediye yapılmasıyla birlikte köyler ortadan kaldırılarak köylerde yaşayan insanların önüne bir barikat koyulmuştur. Köylerdeki tarımın, hayvancılığın ve ormancılığın bitirilmesi gerçekleştirilmiştir. Köy okulların kapatılmasıyla birlikte taşımalı eğitim sistemine geçilmesi ile bir çok çocuğun eğitim hakkı gasp edilmiştir. Köyler sadece il ve ilçelerin değil bir ülkenin üretimde kalkınması demektir. Köylerin mahalleye dönüştürülmesi yani belediye kapsamına alınması modern köleliğin başlaması olarak görüyorum.

Saray belediyesinin dört merkez mahallesi bulunmaktadır. Kendi mahallelerine hizmette zorlanırken köylerden mahalleye dönüştürülen mahallelere nasıl hizmet götürsün. Zaten hizmet edildiğide yok. Belediye Başkanı buralara taziyelere, eğlencelere ve düğünlere katılım göstererek hizmet ettiğini sanıyor. Büyük şehir belediye başkanının zaten mahallelere uğradığı yok. Belediyecilik gerçekten ciddi bir kurumdur belediye çalışanlarının bunu ciddiye almaları gerekir. Vatandaşlarına en güzelinden hizmet etmeleri gerekir.

26 Şubat 2025 tarihinde Beyaz köyde yapılan düğün salonunun açılışına gelen büyük şehir belediye başkanı açılıştan sonra Saray’a geldi Çarşamba pazarına yukarıdan giriş yaptı önüne gelenle fotoğraf çektirdi, el sıkıştı pazarın aşağısından geldiği gibi çıktı. Sonrada bir takım hasta ziyaretleri yaptı ve arabasına bindi gitti. Hiç kimse büyük şehir belediye başkanına bizim kapalı pazar yerine, bir otogar’a ihtiyacımız var demedi. Zaten bunları yapmak gibi bir dertleride yok.

Bu nasıl bir şey, kendi seçtiğimiz kişiler bizlere yakışan hiç bir şey yapmadan görev sürelerini hiç bir şey olmamış gibi tamamlayıp gidiyorlar. Bundan sonra bu başkanlık seçimlerinde daha dikkatli olmamız gerekir. Buna örnek olarak Tekirdağ büyük şehir belediyesinin kurucu belediye başkanı olan ve ilk başkanlığında 12 ilçeye 12 okul yapan Kadir Albayrak’ı örnek gösteriyorum.

Belediye başkanları Mart ayı içerisinde Ramazan’ı Şerif dolaysıyla şehrin her yerine kutlama afişleri asacaklar. 29 mahallede iftarlar verecekler. Kısacası bu ay içerisinde sadece maneviyat ile ilgili çalışmalar daha fazla olacaktır. Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleyman Paşa belediye başkanınından haber var mı? Bu aralar hiç sesi soluğu çıkmıyor. Herhalde Süleyman Paşada her şey güllük gülistanlık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.