10 KASIM’IN ARDINDAN
10 Kasım’ın ardından
Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizde Türk Devrimini yaparak Rönesansı başlatan ve tüm mazlum milletlere örnek olmuş, aydınlanmacı tek dünya lideridir.
10 Kasım 1938’de Türk milleti büyük önderini, insanlık ise barıştan yana büyük bir evladını kaybetti. Atatürk’ü anlatırken ifadeler aciz kalıyor ve acımızı anlatacak sözcükler bulamıyoruz. Tesellimiz ancak ilkelerine sahip çıkmak, demokrasiyi, laikliği, milliyetçiliği, halkçılığı ve insan haklarını benimseyerek, en büyük eseri TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin varlığını ilelebet devam ettirmektir.
“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.” dedin tüm kadınlar adına.
Sonsuz saygılarımla Atam.
Bugün başım dik, özgürce duygu ve düşüncelerimi ifade edebiliyor , yazabiliyorsam bunu sana borçluyum, sana borçluyuz.
“Bu millete çok şey ögretebildim ama; uşak olmayı öğretemedim” dedin ya Atam, dediğin gibi
“Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş milletiz”.
10 Kasım onun ölümsüzleştiği gündür. O büyük önder artık bizim inancımızda, düşüncemizde sonsuza dek var olacaktır.
Şimdi öyle bir yeri geldi ki değerli şair Halim Yağcıoğlu’nun ‘Atatürk’ten Mektup’ adlı şiirinin iki kıtasını sizlerle paylaşmadan yapamıyacağım. Bakın ne güzel özetlemiş şair.
“Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız,
Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil,
Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar,
Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar.
Mustafa Kemal’i anlamak ağlamak değil,
Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.
Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü
Görüyorum ki hâlâ aynı yerdesiniz hiç ilerlememiş;
Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek dururken,
Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen,
Mustafa Kemal’i anlamak işitmek değil,
Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.” (H. YAĞCIOĞLU)
Bizler de sözde değil seni özde sevenlerdeniz Ata’m.
Bize bu vatanı miras bırakan siz Atam’ın ve aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.