Dolar 32,3297
Euro 35,0425
Altın 2.281,75
BİST 8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

YEŞİLAY’DAN SAĞLIKLI NESİL, SAĞLIKLI GELECEK

YEŞİLAY’DAN SAĞLIKLI NESİL, SAĞLIKLI GELECEK

Yeşilay’ın genç nesilleri bağımlılıktan korumak, çocuk ve gençlerin sanatsal perspektifinden bağımlılık farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlediği Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’nın Türkiye Finali Ödül Töreni gerçekleştirildi. Tekirdağ Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu öğrencisi Beren BİLMEM İlkokul düzeyi Görsel Kategori Türkiye 1.si olarak Tekirdağımızı birincilikle taçlandırdı.
Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle bu yıl 10.su düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması’na, İlkokul/Ortaokul/Lise düzeylerinde görsel ve edebi kategorilerde toplam 538.633 eser gönderildi. Tekirdağ ili genelinde toplam 9934 eserin katılım sağladığı yarışmanın iki kategorideki İl birincileri belirlenerek Eylül ayında ödül töreni gerçekleştirilmiş ve kategori birincileri 500 TL ile ödüllendirilmişti. Dün gerçekleştirilen Türkiye Finali Ödül Töreniyle de kategori birincileri 5.000 TL, kategori ikincileri 3.500 TL, kategori üçüncüleri 1.000 TL ve yurtdışı gezisi ödüllerinin sahibi oldular.
Ödül töreni Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, derece alan öğrenciler – öğretmenleri ve öğrenci velileri, Türkiye Yeşilay Cemiyeti çalışanları ile Şube Başkanlarının da katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer SOYKIRLI ve Yeşilay Çorlu Şube Başkanı Serkan ALKAN’ın birlikte katıldığı ödül töreninde, açılış konuşmalarının ardından derece alan öğrenciler de tek tek tanıtılarak eserleriyle ilgili konuşmak üzere kendilerine söz hakkı verildi. Eserlerin tanıtımı esnasında derece sahibi şehirlerin Yeşilay Şubelerine, İl Milli Eğitim Müdürleri ve İl Milli Eğitim Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Müdürlerine de teşekkürler unutulmadı.
Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer SOYKIRLI bu güzel başarı ile ilgili olarak şunları kaydetti:
“Sevgili öğrencimiz Beren BİLMEM ve kıymetli öğretmeni Semra KOCABAŞ’ı, Tekirdağımıza böylesi güzel bir başarıyı kazandırdıkları için canı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencimize, öğretmenine ve çok değerli ailesine teşekkür ederim. Ne mutlu bize ki bu kadar geniş hayal dünyasına, bağımlılıklardan uzak bir perspektife sahip olarak yetişen çocuklarımızla sağlıklı bir neslin yetiştiğine bizzat şahit olabiliyoruz. Eylül ayında gerçekleştirdiğimiz ödül töreninde de belirttiğim gibi kıymetli öğrencimizin eseri beni çok etkilemişti. Konuşmamda bunu bizzat söylemiş ve bu eserin Türkiye finalinde de şehrimize bir derece getireceğine inandığımın özellikle altını çizmiştim. Bu sevinci bize yaşatan sevgili öğrencimize, kıymetli öğretmeni ve çok değerli ailesine tekrar tekrar şükranlarımı sunarım.
Ayrıca;
• Yarışma başvuru süreci boyunca emek ve çabalarını esirgemeyen tüm TBM formatörlerimize ve uygulayıcı eğitmenlerimizi koordine ederek eser katılım sayısını arttırmak adına yoğun destek gösteren TBM İl Koordinatörümüz Bingül UZEL’e,
• Başvuru sürecini layığıyla yöneten İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğü idarecilerimiz Sn. Dinçer DÖNMEZ ve Sn. Fahrettin KIRMIZI ile İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ersan ULUSAN’a,
• Yarışma eserleri seçici komisyonunda görev alan İbrahim Küçükerdem, Hasan Yıldırım, Murat Tunçbilek, Seven Nogaylar, Yeşilay Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz çok kıymetli Tahsin Dündar ve Burçak Dönmez’e
Canı gönülden saygı ve sevgilerimle teşekkür ederim.
Hep birlikte; Sağlıklı Geleceklerin çocuklarımız ve gençlerimizin yetenekleriyle şekilleneceği nice güzel senelere…”

Yeşilay hakkında
1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olmuştur.

Türkiye genelinde 116 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 70 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. Yeşilay, 2013 yılında yapılan tüzük değişikliğiyle çalışma alanlarına rehabilitasyon hizmetini de eklemiştir. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 444 79 75 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde aktif olarak 39 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile hizmet vermektedir.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Mükemmeliyette 5 Yıldızlı Yetkinlik” belgesine sahip olan Türkiye’nin tek sivil toplum kuruluşudur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.