Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TÜM YEREL SEN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

TÜM YEREL SEN’İN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

Tüm Yerel Sen Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Halil Sevil gazetemize yaptığı açıklamada, “1 Mayıs emekçi sınıfının uluslararası mücadele azminin simgeleştiği gündür. Yıl 1886 bundan 135 yıl önce 8 saatlik iş günü talebiyle mücadele ateşini yakanların bizlere mirasıdır” dedi.
Başkan Sevil, “1 Mayıs emekçi sınıfının sınıfsız bir toplum kurma mücadelesidir. Emekçi sınıfının birlik ve beraberlik dayanışma ve çalışma zemininin güvence altına alınması sömürüye, savaşa, ırkçılığa, faşizme, haksızlığa hayır diyoruz. Bizler, din, dil, ırk, inanç farkı gözetmeksizin ortak paydamız emek mücadelemizde bir araya geliyoruz. Bizler haksızlığın, adaletsizliğin, sömürünün karşısında adaletin, eşitliğin kardeşçe yaşamın yanındayız. Bizleri yani birleşik kamu iş federasyon bileşenlerinden Tüm Yerel-Sen Sendikası olarak mağdur ve mazlumların yaşamını emek gücü ile sürdürenlerin temsilcisiyiz.
Laikliğe, emeğimize ve vatanımıza sahip çıkmak için Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerine Atatürk’ün bizlere bıraktığı onurlu mirasa sahip çıkmak için, insanca yaşanabilir bir ücret insan onuruna yakışır iş talebimizi daha yüksek sesle dile getirebilmek için, hukuksuzluğa dur diyebilmek için tüm yurttaşlarımızı ve üyelerimizi birleşik kamu iş ve sendikamız Tüm Yerel Sen olarak vatanımıza ve emeğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Yaşasın Birleşik Kamu İş
Yaşasın Tüm Yerel Sen
Yaşasın Emek-Vatan-Cumhuriyet mücadelemiz
Yaşasın 1 Mayıs” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.