Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ SİGARAYI BIRAKMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

TEKİRDAĞ VALİLİĞİ SİGARAYI BIRAKMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Tekirdağ Valiliği bahçesinde düzenlenen 9 Şubat sigarayı bırakma günü etkinliği olarak stand kuruldu ve konuşmalar yapıldı.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından tütün mücadelesi kapsamında 1987 yılından bu yana 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak anılmaktadır. Her yıl 9 Şubat gününde sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması konusunda etkinlikler yapılmaktadır.

Bu doğrultuda, Vali Aziz Yıldırım 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü münasebetiyle Tekirdağ Valiliği önünde kurulan standı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında konuşan Vali Yıldırım; ”Hepimiz biliyoruz ki bize sağlıklı nesiller lazım. Sağlıklı nesilde sağlıklı bir vücutla oluyor. Vücudumuza iyi bakmayla oluyor. Beynimizin sağlıklı düşünmesi lazım. Kaslarımızın sağlıklı çalışması lazım. Ancak üretimi ve yeni gelişmeleri o sayede sağlayabiliriz. Sigara içmemek her şeyin başında geliyor. İnsan vücuduna zararlı olan pek çok madde var sigara içerisinde. Onun içindir ki, özellikle gençlerimizin sigara içmemelerini arzu ediyoruz. Böyle bir bağımlılığa kapılmamalarını arzu ediyoruz. Bir şekilde bağımlı olanlar varsa gerek sağlık teşkilatımız içerisinde gerekse özel kuruluşlar içerisinde ve Yeşilay’ımızda gerçekleştirilen bağımlılıktan kurtulma eğitimlerine, seanslarına, terapilerine katılmaları mümkündür. Pandemiyle birlikte sigaranın daha da bir zararlı olduğuna dair bilim insanlarının açıklamaları var. Yüzde 14 pandemiyi daha bulaşır hale getirdiği ya da bulaştığı insanlarda daha kötü sonuçlar doğurabileceğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış sonuçlar var. Sigara toplum sağlığına da zararlıdır. Sigara uzuv kayıplarına, iş kayıplarına sebebiyet veriyor hayatınızın konforunu yerle bir ediyor. Sigarasız, günler, sigarasız hayatlar, dumansız alanlar, dumansız sağlıklı bir hayat diliyorum.” dedi.

Tekirdağ Valiliği önünde kurulan stantda gün boyunca vatandaşlara görevliler tarafından bilgilendirmeler yapıldı ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.