Dolar 32,4520
Euro 34,7348
Altın 2.440,26
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

SERVİSÇİLER ODASI KURULUMUNDA SAYILI GÜNLER KALDI

SERVİSÇİLER ODASI KURULUMUNDA SAYILI GÜNLER KALDI

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, Servisçiler Odası, kurma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Gündoğdu, yaptığı açıklamasında gerekli 500 imzanın fazlasıyla toplanıp, yetki süresinin öncesinde bakanlığa teslim edildiğini söyledi.

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, uzun süredir devam eden Servisçiler Odası kurma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.
“BİZ, BÜTÜN OLARAK ÇALIŞMAYA BAŞLADIK”
Gündoğdu, Oda’nın kurulmasının gerekli olduğunu ifade ederek, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; “Biz dernek olarak faaliyet gösteriyorduk. Sonrasında Oda olarak biz yolumuza devam etme kararı aldık. Sorunlarımıza daha kısa sürede çözüm bulmak amacıyla böyle bir karar aldık. Bize bu yolda destek olan tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer illerde ziyaretler ederek, çalışmaların nasıl yapıldığını yerinde gördükten sonra biz bu yola çıktık. 2014 yılında biz bu yola başlarken, Tekirdağ genelinde 17 tane servisçi esnafı gözüküyordu. Biz Tekirdağ’da 5 binin üzerinde servisçi esnafı olduğunu biliyorduk. Bununla ilgili bir yanlışlık olduğunu ifade ettik. NACE Kodlarında değişiklik yapılması gerekiyordu. Bizler servisçi esnafımıza tek tek ulaşarak, konunun takibini elimize aldık. Bizler birer bütün olarak çalışmaya başladık” dedi.
“580 İMZA TOPLADIK”
Yetki alınmasının ardından imza sürecinin tamamlanması için çalışmalara hız verdiklerini ifade eden Gündoğdu; “Sonrasında Tekirdağ Servisçiler Odası’nı kurma yetkisini aldık. 1 buçuk yıldır bu süreci takip ediyoruz. Mücadelemiz devam ediyor. Bize verilen sürenin tamamlanmasından önce biz toplamda 580 imza toplayarak Tekirdağ’da kurulacak Oda’nın yeterli sayısından fazlasını yakaladık. Esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bize bu mücadelede destek veren tüm esnaf arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Biz bu işe gönül verdik, usanmadan yolumuza devam ettik. Servisçiler Odası’nın olmazsa olmazlarından olduğunu bildiğimiz için çok mücadele ettik” diye konuştu.
“SORUNLARIMIZI ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”
Servisçi esnafının sorunlarının kısa sürede çözümü için mücadele edeceklerini sözlerine ekleyen Gündoğdu; “Oda’nın yeri kurulum aşamasından sonra netleşecek. Tekirdağ’da esnafımız neresini isterse oraya yönelik çalışma gerçekleştireceğiz. Oda’lar sadece bir aidat yeri olarak görülmemeli. Bizler esnafımızın hakkını korumak, onların daha iyi şartlarda çalışmalarını gerçekleştirmesi amacıyla mücadele edeceğiz. Biz mesleki odamızı kurarken de bu şekilde bir çalışma gerçekleştirdik. Biz Şoförler Odası’na kayıtlıydık. Ama orada taksicisi, minibüsçüsü, servisçisi ve daha niceleri var. Bizler sorunumuza daha kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.