Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 21°C

ŞEREF ÇETİN ADAY ADAYI OLDU İDDİALI KONUŞTU

ŞEREF ÇETİN ADAY ADAYI OLDU İDDİALI KONUŞTU

“EMANET OLARAK VERDİĞİMİZ SÜLEYMANPAŞA’YI YENİDEN ALACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem il Başkanı İnşaat Mühendisi Şeref Çetin, düzenlediği basın toplantısı ile Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıkladı. İnşat Mühendisi Şeref Çetin, Süleymanpaşa’yı yeniden CHP’ye kazandıracaklarının altını çizerek; “2019 yılında emanet olarak verdiğimiz Süleymanpaşa Belediyesi’nde tekrar CHP’nin altı oklu bayrağını dalgalandırmak için, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Süleymanpaşa Belediye Başkan aday adayıyım.” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı Kuvay-ı Milliye Toplantı Salonunda düzenlenen basın toplantısına, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Münür Karaevli CHP Tekirdağ İl Başkan Vekili Levent Gündoğdu, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Engin, önceki dönem il, ilçe başkanları ve yönetimi ile çok sayıda partili katıldı.
“Belediyenin işleyişi ile ilgili yeterli tecrübeye sahibim”
Tekirdağ’da doğup büyüdüğünü ve inşaat mühendisi olarak otuz yıldır bu şehirde hizmet verdiğini belirten Çetin, belediye bünyesindeki çalışmalar ile ilgili yeterli bilgi ve birikime sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:“1969 yılında Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi Kılavuzlu Köyünde çiftçilik yapan bir ailenin çocuğu olarak doğdum, ilkokulu köyümde, Ortaokulu 50. Yıl Orta Okulunda ve liseyi Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümünde okudum. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Üniversiteden sonra doğduğum şehre geri döndüm. Evliyim iki çocuk babasıyım. Büyük oğlum benim gibi inşaat mühendisi, küçük oğlum mimarlık bölümünde okuyor. Eşim emekli öğretmendir. Çocukluk ve gençlik yıllarımda okuldan arta kalan zamanda köyde fiilen çiftçilik ve hayvancılık yaptım. Çalışma hayatıma mimarlık mühendislik projeleri ve inşaat taahhüt işleri yapmak üzere bir inşaat şirketi kurmak ile başladım. 15 yıl Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürlüğünde çalıştım. Kurumda Yapılan işlerle ilgili, her türlü şartname, sözleşme, ihale hazırlığı, hak ediş, kesin hesap, kesin kabul işlemleri ve bu işler ile ilgili özel şartnamelerin hazırlanmasından sorumluydum. Kamu İhale Kanunu, Bayındırlık Şartnameleri’nin uygulanması, koordinasyonu ve sonuçlandırılması tarafımdan yapılmıştır. Bu nedenle Belediyenin işleyişi ile ilgili alanda yeterli tecrübeye sahibim. Demek istediğim şu ki belediyedeki çalışma arkadaşlarımın hazırlayacağı tüm proje süreçlerinde sadece imza atan belediye başkanı değil sürece hakim onlarla birlikte ve onları yönlendirecek bilgiye ve tecrübeye sahip bir belediye başkanı olacağım. Ayrıca Çalıştığım Kurumda 12 yıl sendika Şube Yönetim Kurulu üyeliği yaptım.”
Geçmiş dönem CHP Tekirdağ İl Başkanlığı da yapmış olan Şeref Çetin, il başkanlığı döneminde Cumhuriyet Halk Partisinin Tekirdağ’da en yüksek oyunu aldığının altını çizerek, “Partide üstlendiği görevleri layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden aday adayı Şeref Çetin; “2009 yılında kamu görevinden ayrıldıktan sonra içinde bulunmaktan onur duyduğum CHP örgütünde çalışmaya başladım. 2010-2014 yıları arasında iki dönem Örgütlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. 2014 yılı Aralık ayında İl Başkanlığı Görevini üstlendim, 2015 yılında yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimlerinde İl Başkanı olarak Partimizin İlimizde en yüksek oyu alabilmesi için Örgütümüz ile birlik ve beraberlik içerisinde olağanüstü bir çaba harcadık. Bu birlik ve beraberlik sonucunda 1 Kasım 2015 seçimlerinde aldığımız % 45’lik oy oranı, CHP’nin son 45 yılda ilimizde almış olduğu en yüksek oy oranıdır. 2016 yılı Şubat Ayında Büyükşehir Belediye Başkanının siyasi ve teknik Danışmanlığı görevini üstlendim. 2018 yılı Eylül Ayında Süleymanpaşa belediye başkan aday adaylığı için bu görevimden ayrıldım.” İfadelerini kullandı.
“Sorunlara Kalıcı Çözümler Üreteceğiz”
Süleymanpaşa’nın sorunlarını çok iyi bildiğini dile getiren aday adayı Şeref Çetin; “Süleymanpaşa’da doğup büyüdüm ve 30 yıldır İnşaat Mühendisi olarak bu şehre hizmet etmekteyim. Süleymanpaşa’nın sorunlarını bilen biri olarak bilimin ışığında, şeffaf, hesap veren ve hesap soran, birlikte karar alan, katılımcı demokrasi anlayışı ile sorunlara kalıcı çözümleri beraber üreten, altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış, kadınların, çocukların, gençlerin, ilçede yaşayan herkesin mutlu, huzurlu ve güven içinde yaşamasını sağlayan sürdürülebilir bir belediyecilik anlayışını oturtmak için 2019 yılında emanete verdiğimiz Süleymanpaşa Belediyesi’nde tekrar CHP’nin altı oklu bayrağını dalgalandırmak için, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde Süleymanpaşa Belediye Başkan aday adayıyım.” Dedi.
“Süleymanpaşa’nın 50-60 yıl ilerisini düşüneceğiz”
Süleymanpaşa’da orta akıl ile karar alacaklarını ifade eden Çetin, “Süleymanpaşa; yaşadığımız şehir, coğrafi konum itibarı ile ülkemizin en güzel yerleşim yerlerinden biridir. Büyükşehir olmamız ve Süleymanpaşa’nın, Büyükşehir’in Merkezi olması nedeniyle kentimiz hızla büyümektedir. Hızlı büyüme göz önünde bulundurularak buna uygun bir şekilde genişleme planları hazırlanmalıdır. Bu planlar hazırlanırken 3-5 yıllık değil en az 50-60 yıl ilerisi düşünülerek projelendirilmelidir. Belediye olarak bize düşen kentimizin kontrollü büyümesini planlamak ve sağlamaktır. Burada önemli olan bu büyümede bizim söz sahibi olmamızdır, kentimiz hakkında kararları başkalarının değil bizim vermemizdir. Şehrimiz; ülkemizin her açıdan önemli ve en büyük kenti olan İstanbul’a bir saat mesafededir. Ancak bu kadar yakınında olmakla beraber, İstanbul’un kentimize hiçbir ekonomik katkısı yoktur. Biz Tekirdağlılar olarak İstanbul’un ekonomisinden daha fazla payı nasıl alırız bu yönde projeler geliştirmeli ve çalışmalıyız. Bu amaçla insanları şehrimize çekecek turizm tesisleri, eğlence ve alışveriş mekanları, lokantalar gibi yatırımların yapılmasını sağlamalıyız. Çiftçimizin ürettiği her türlü tarım ve hayvansal ürünü kooperatifler aracılığı ile büyükşehirlere ulaştırmalıyız. Kentimizde insan odaklı bir belediyecilik anlayışını yürürlüğe koyacağız. Sadece sokak belediyeciliği değil, insana hizmet etmeye yönelen, insanın yaşam alanlarını düzenleyen, gereksinimlerini karşılayan, bu konuda çok önemli adımları atan bir belediyecilik programının uyguladığını halkımız görecektir“ değerlendirmesinde bulundu.
“Hesap Veren ve Hesap Soran Bir Belediye Anlayışına Sahip Olacağız”
Belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun tüm kesimine hizmet edecek projeler geliştirmesi gerektiğini ifade eden aday adayı Şeref Çetin; “Belediye hizmetlerinin tümünde engellilerin sosyal yaşamlarını kolaylaştırılacak düzenlemeler yapılacaktır. Engellilerin örgütlerinin daha rahat çalışacakları yer tahsisleri için gerekli planlama yapılacaktır. Kentimizin en önemli sorunlarından biri olan işsizliğin önlenebilmesi için istihdama yönelik projelerimiz uygulamaya koyulacaktır. Yerel ve ulusal yatırımcılarımızın kentimize yatırım yapmaları için gerekli altyapı çalışmaları ve projeler hazırlanacak böylece yatırımcının kentimize gelmesi sağlanacaktır. İstihdama dönük projelerimiz sayesinde 5 yıllık dönem sonunda kentimizde işsizlik önlenecek halkımız ailesinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir iş sahibi olacaktır. Yönetim anlayışımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği halka hizmet anlayışı ile, sosyal demokrat belediyeciliğin tüm gereklerini yerine getirmektir. Dürüst, şeffaf, hesap verebilen, hesap soran, demokratik, katılımcı, halkımız ile birlikte karar veren bir belediyecilik olacaktır. Her zaman halkın içinde olacağız, kapımız halkımıza açık olacaktır. Öncelikle Mahalle meclislerini kuracağız. Katılımcı, çoğulcu, etkin, demokratik, çağdaş bir yerel yönetim anlayışı ve halkımızın, yönetimin müşterisi değil, ortağı olduğu inancı ile Mahalle Meclisleri kurulacak.” diye konuştu.

Son olarak Tekirdağ sahili işlevsel hale getirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekleyen aday adayı Şeref Çetin şunları söyledi: “Şehir merkezindeki trafiği rahatlamak amacıyla şehir dışına yeni alışveriş ve yaşam merkezi kurulması için gerekli girişimler yapılacak. Sahili yeniden projelendireceğiz. Böylece sahilden maksimum keyifle faydalanmak mümkün olacaktır, özellikle balık lokantalarının artması girişimde bulunulacaktır. 5 yılda 5 büyük “yaşam parkı’’ spor alanları, kafeleri ve yürüyüş parkurları yapılacak. En çok talep gören konulardan birisi de bu. İmar planlarımızda yerleri var. Halkımızın hafta sonunu ailece değerlendirebileceği yeşil alanları, spor sahaları, yüzme havuzları, piknik alanları bulunan 5 adet yaşam parkı, beş yılda oluşturulacaktır. Halkımızın modern sağlıklı binalarda, deprem güvenliği olan, bol yeşil alanları ve kapalı otoparkı olan, çocuk parkı, spor alanları, sosyal tesisleri olan konut projelerini hayata geçirebilmek için mahalle bazında kentsel dönüşüm projeleri uygulayacağız. Şehrimizin uygun olan mahallelerinde bu projeleri hayata geçireceğiz. Kadınların üretime katılması, çalışan annelerin hayatının kolaylaştırılması için belediye kreşleri açılacaktır. Bu kreşlerin bir tanesi gece de açık olacaktır.”
Basın açıklamasının ardından Şeref Çetin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Tekirdağ İl Binasında düzenlenen basın toplantısına partililerin ilgisi yoğun oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.