Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 11°C
Hafif Yağmurlu
Tekirdağ
11°C
Hafif Yağmurlu
Çar 14°C
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C

SAHİM-SEN:”HUKUKSUZLUĞA KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

SAHİM-SEN:”HUKUKSUZLUĞA KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

SAHİM-SEN İKİNCİ OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

‘HUKUKSUZLUĞA, HAKSIZLIĞA KARŞI MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) İkinci Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. 3 Temmuz Cumartesi Günü yapılan Genel Kurul’da başkan ve başkan yardımcıları, disiplin ve denetleme kurulu üyeleri seçildi. Kadın adayların ağırlıkta olduğu seçimde Genel Başkan Özlem Akarken biz kez daha Genel Başkanlığa seçildi. SAHİM-SEN Genel Başkanlığı’na seçilen Özlem Akarken, “SAHİM-SEN olarak bugüne kadar yaptığımız gibi, idarelerin hukuka aykırı tüm faaliyetlerinin karşısında durmaya, bağımsız kalmaya, üyelerinin hak ve menfaatlerini savunmaya, kazanımlarımızı korumaya, yeni kazanımlar elde etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) 3 Temmuz Cumartesi günü Petrol İş Sendikası Genel Merkezi’nde gerçekleşen İkinci Olağan Genel Kurulu ile başkan ve başkan yardımcıları, disiplin ve denetleme kurulu üyelerini seçti. Kadın adayların ağırlıkta olduğu seçimde yeniden Genel Başkanlığa seçilen Genel Başkan Özlem Akarken, “SAHİM-SEN kurulduğu günden beri bağımsızdır. Öyle kalmaya da devam edecektir” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ, STK’LAR VE SENDİKALARIN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

SAHİM-SEN İkinci Olağan Genel Kurulu’na AK Parti Ataşehir Teşkilatı üyeleri, İYİ Parti Kadıköy İlçe Başkanı Murat Noyan, il ve ilçe teşkilatı üyeleri, Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanlığı, İzmir, Ankara, Kocaeli, İstanbul Şubesi, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası Genel Başkanlığı, Bağımsız Kamu Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığı, Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Genel Başkanlığı izleyici olarak katılım gösterdi.

“BAĞIMSIZ KALMAYA VE HUKUKSUZLUĞUN KARŞISINDA DURMAYA DEVAM”

Seçimin ardından kürsüye çıkan SAHİM-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Gerçekleştirdiğimiz başarılı seçimin ardından belirtmek isterim ki SAHİM-SEN olarak bugüne kadar yaptığımız gibi, idarelerin hukuka aykırı tüm faaliyetlerinin karşısında durmaya, bağımsız kalmaya, üyelerinin hak ve menfaatlerini savunmaya, kazanımlarımızı korumaya, yeni kazanımlar elde etmeyi sürdüreceğiz. SAHİM-SEN kurulduğu günden beri bağımsızdır. Öyle kalmaya da devam edecektir” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI NE İSTİYOR?

“Sağlık çalışanları kazanılmış haklarının korunmasını, hak ihlallerine, hukuksuz kararlara yer verilmemesini istiyor” diyerek sözlerine devam Özlem Akarken, “Sağlık çalışanları liyakate göre atama ve görevlendirme, alınan eğitimin önemsenmesini, toplum sağlığı branşının tanımının yapılmasını, eşit döner sermaye paylaşımını, ihtiyaç duyulan yerlerde personel servisinin sağlanmasını, kreş ve lojman hakkını, 3600 ek göstergeden emeklilik hakkını, ek ödemenin emekliliğe yansımasını, angaryasız çalışma koşullarını, şiddetsiz bir çalışma ortamını, idare baskısının son bulmasını, adil görevlendirme yapılmasını, eşit iş dağıtımını ve alanında uzman, özellikli birimlerin artırılmasını istiyor. Bu istenilenler sağlık sisteminin daha verimli çalışmasına, sağlık çalışanlarının kendilerini daha huzurlu, güvenli hissetmelerine sebep olacak. Çözümü olmayan hiçbir sorun için talebimiz yok” diye konuştu.

“OHAL SÜRECİNDE, HUKUKSUZLUĞA KARŞI KURULDUK”

SAHİM-SEN’in kuruluş sürecini hatırlatan Özlem Akarken, “SAHİM-SEN, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bünyesinde görev yapan sağlık çalışanlarının Askeri Hastanelerin, Sağlık Bakanlığı’na devri sonucu oluşan hukuksuzlukların önlenmesi için kuruldu. 2016 yılında yaratılan haksızlıklar nedeniyle kurulan SAHİM-SEN bugün sivil kökenli sağlık çalışanlarıyla büyüdü. Türkiye genelinde 800’ün üzerinde üyeye kavuştu. Hukuksuzluklarla olan mücadelemiz kurulduğumuz günden beri sürüyor. Ne yazık ki sorumluluğumuz da görevimizin ağırlığı da günden güne artıyor” ifadelerini kullandı.

“SESİMİZİ DUYURAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kuruldukları günden bugüne, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadelelerinde destekçileri olan herkese teşekkür ettiklerini vurgulayan Akarken, “Sağlıkçıların hak mücadelesinde onların yanında olan, sesimizi duyuran, manevi desteğini esirgemeyen tüm STK’lara, siyasi kuruluşlara, sendikalara ve basın mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.