Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

SABİDER ATILIMLARINA DEVAM EDİYOR

SABİDER ATILIMLARINA DEVAM EDİYOR

Sağlıkta Birlik Derneğinin çalışkan ve son derece başarılı Trakya Bölge temsilcisi Gülcan Arıcan, sektör ziyaretlerine Çorlu ve Lüleburgaz Belediye Başkanlarıyla devam ederken derneğin adını sıkça duyuruyor.Sektörde Birlik Ve Beraberliği Sağlamak, Ortak Dili Hâkim Kılmak İçin kurulan SABİDER faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.
Resmi kurumlar ile sektördeki kişiler arasındaki köprü görevini gönüllülük esasıyla yürüten Sağlıkta Birlik Derneği (SABİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Necmettin Tan, “7 bölgede ve 23 ilde temsilcisi olan ulusal bir dernek olan Sağlıkta Birlik Derneği (SABİDER); 9 yıldır sağlık alanında faaliyet göstererek, herhangi bir ayırım yapmadan sektörde bütün tarafları temsil etmekte ve sağlığın her alanında çalışma yapmaktadır. Genç ve dinamik bir yönetim kadrosu olan derneğin yönetim kurulu ve üyeleri bu işin mutfağında olan ve halen aktif olarak sektörde yer alan kişilerden oluşuyor.
Resmi kurumlar ile sektördeki kişiler arasındaki köprü görevini gönüllülük esasıyla yürüten SABİDER’in temel kuruluş amacı ise; sektörde birlik ve beraberliği sağlamak, ortak dili hâkim kılmak. Derneğimiz bugün itibariyle hastanelerde, tıp merkezlerinde görev yapan medikal muhasebe, insan kaynakları, kalite, satın alma ve özel sigorta/anlaşmalı kurum yetkilisi üyelerinin da katılımıyla yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
Tan, “Ayrıca biz SABİDER olarak, sağlığın her yönünü temsil etmeye çalışıyoruz. Biz sektörün kamuya karşı tercümanı oluyoruz. Sektörün sorunlarını kamuya iletiyoruz ve daha sonra da bu sorunlara hep birlikte çözüm arıyoruz. Çalışmalarımız kamu, tüzel ayrımı gözetmeden sağlıktaki tüm alanları kapsamaktadır. Yani, sadece özel hastaneler değil, üniversite hastaneleri, kamu hastaneleri, tıp merkezleri… O yüzden faaliyetlerimizde herhangi branş veya sınıf belirlemiyoruz. Biz, geneli temsil etmeye çalışıyoruz. Sorunları ayırmadan tüm paydaşları bir arada dinleyip, aynı masa etrafında oturup, ortaya çıkan sorunları çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Ankara bazında Temsilciliklerimiz aracılığıyla her yere ulaşamaya çalışıyoruz. Sorunları çözmek için 9 yıldır sayısız toplantılar ve ziyaretler yaptık” şeklinde konuştu.
Sadece sektör için değil kamu için çok önemli kazanımlar sağlanmasına neden olduklarını, çünkü kamu mevzuatının hantallığından kaynaklanan sorunlar, sektörü sıkıntıya soktuğu gibi kamuyu da yıprattığını belirten SABİDER Yön.Kur.Başkanı Tan,” SABİDER sektör ile kamu arasında sağlıklı iletişimi sağlayan, sıkıntıların çözümü noktasında önemli çalışmalar yapan, sektörde marka değeri olan bir sivil toplum örgütü haline gelmiştir”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.