Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

S.PAŞA BLD.NİN GÖNÜL SOFRALARI RAĞBET GÖRÜYOR

S.PAŞA BLD.NİN GÖNÜL SOFRALARI RAĞBET GÖRÜYOR

Süleymanpaşa Belediyesinden Ramazan ayına görkemli başlangıç

Rahmet ve bereket ayı Ramazan, Süleymanpaşa’da ilk günden itibaren coşkuyla karşılandı. Süleymanpaşa Belediyesi, Sahurda Mehter Takımı ile oruca kaldırdı, Yavuz ve Altınova Mahallesi’nde iftar vakti 4 bin kişilik Gönül Sofraları kurdu.

SÜLEYMANPAŞA SAHURA MEHTERLE UYANDI

İki yıldır Korona virüsü salgını nedeniyle toplu iftar programlarını gerçekleştiremeyen Süleymanpaşa Belediyesi, salgının etkilerini kaybetmeye başlamasıyla birlikte Ramazan geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. İki yıllık aranın ardından yeniden Gönül Sofraları kurmaya başlayan Süleymanpaşa Belediyesi, Sahur programlarına da start verdi.

Yavuz Mahallesi ile başlayan Sahur programında, Mehter Takımı sokak sokak gezerek mahalle sakinlerini sahura kaldırdı. Vatandaşlar, pencere ve balkonlara çıkarak Mehter Takımının geçişini izleyerek alkışladılar. Sahur programları Ramazan ayı boyunca her gece farklı mahallelerde devam edecek.

İLK GÖNÜL SOFRASI YAVUZ MAHALLESİ’NDE KURULDU

Ramazan ayının ilk iftarı da yine Yavuz Mahallesi Kapalı Pazaryerinde kurulan Gönül Sofrası ile şenlendi. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Gönül Sofrası, Tekirdağlı işadamı Cem Kızılırmaklı’nın sponsorluğu ile gerçekleşti. Gönül Sofrasında 3500 Süleymanpaşalı Ramazanın bereketini yaşamak üzere bir araya geldi. İftara Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de hazır bulunurken, iftar duasını Eski Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen gerçekleştirdi. İftar programı öncesi İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle Ramazan coşkusu yükselirken, iftarın ardından Ramazan şerbeti ikramı gerçekleştirildi. Çocuklar için de patlamış mısır, pamuk şekeri ikramları ve Karagöz ile Hacivat gösterisi neşeli anların yaşanmasını sağladı. Gönül Sofrasında sunulan 4 kap yemek, Süleymanpaşa Belediyesi Aşevi tarafından hazırlanarak, iftar vaktine dakikalar kala sıcak olarak vatandaşlara sunuldu.

İftar öncesi konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Ramazan ayının tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini diledi. Yüksel’in ardından Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de sahneye gelerek Ramazan ayını tebrik ederek, Başkan Yüksel başta olmak üzere Gönül Sofralarının kurulmasında emeği olan belediye çalışanları ve sponsorlara teşekkür etti.

ALTINOVA SAHİLİ İFTARLA AÇILDI

3 Nisan Pazar günü ise Ramazan bereketi Altınova Mahallesi’ne misafir oldu. Ekdaş Yapı İnşaat sponsorluğunda yaklaşık 4 bin kişi Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gönül Sofrası iftar programında aynı sofrada buluştu. Tamamen Süleymanpaşa Belediyesi öz kaynakları ve personeli ile baştan aşağı yenilenen Altınova Sahil şeridinde gerçekleştirilen iftarda aynı zamanda sahil şeridi içinde bulunan Gazi Hasan Paşa ve Bülent Ecevit Parklarının açılış töreni de yapıldı.

Altınova Mahallesi Gönül Sofrası ve Sahil açılışı programlarına Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ev sahipliği yaparken, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ile Çiğdem Koncagül, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Sezayi Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Alay Komutanı Alb. Osman Kılıç, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sami Kayın, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Altınova Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ülker de eşlik etti.

4 BİN KİŞİ BİRLİKTE ORUÇ AÇTI

İlahi konseri ile başlayan program, protokol konuşmaları ile devam etti. Altınova Muhtarı Hüseyin Ülker, mahallesine yapılan yatırım ve hizmetler için şükranlarını sunarken, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de Altınova Sahil Düzenlemesi projesinin tamamen Süleymanpaşa Belediyesi öz kaynakları ile gerçekleştirildiğini ifade ederek, sahilin Süleymanpaşa Belediyesine tahsisi dâhil olmak üzere projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Daha sonra sırasıyla Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül konuşmalarını gerçekleştirerek hem parkın hayırlı olması hem de Ramazan ayının bereketli geçmesi dileklerini paylaştılar. Son olarak kürsüye gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da Ramazan ayının birleştirici ruhuna dikkat çekerek binlerce Süleymanpaşalının aynı sofrada bir araya gelmesine vesile olanları tebrik ederek Ramazan ayını kutladı. İftar duası Eski İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından yapılırken, protokol üyeleri 4 bin kişi ile birlikte oruçlarını açtı. İftarın ardından kurdele kesimi ile açılış töreni sona ererken, Karagöz ile Hacivat gösterisi, patlamış mısır ile pamuk şekeri ve Ramazan Şerbeti ikramları programa ren kattı.

Süleymanpaşa Belediyesi Gönül Sofraları iftar programları, her gece başka bir mahallede olmak üzere Ramazan ayı boyunca devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.