Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 17°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
17°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 21°C

S.PAŞA BLD.BŞK.A.ADAYI ŞEREF ÇETİN MUHTARLARLA BULUŞTU

S.PAŞA BLD.BŞK.A.ADAYI ŞEREF ÇETİN MUHTARLARLA BULUŞTU

“Süleymanpaşa’yı Birlikte Yöneteceğiz”
Cumhuriyet Halk Partisi Aday Aday İnşaat Mühendisi Şeref Çetin, muhtarlarla bir araya geldiği kahvaltı programında, “Süleymanpaşa için söyleyecek bir sözü olan herkesi dinleyeceğiz. Bu şehri ortak bir akılla, birlikte yöneteceğiz” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Şeref Çetin, Süleymanpaşa muhtarları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Des Otel’de düzenlenen kahvaltı programına muhtarların ilgisi yoğun olurken, kahvaltı programına 60’tan fazla muhtar katıldı.
Düzenlenen kahvaltı programında Şeref Çetin, muhtarlara projelerinden bahsetti.
“Süleymanpaşa’nın Sorunlarını ve Çözümlerini Biliyorum”
30 yıldır inşaat mühendisi olarak bu şehirde hizmet verdiğini ve Süleymanpaşa’nın sorunlarını çok iyi bildiğinin altını çizen Çetin, “Ben Tekirdağın Kılavuzlu köyündenim. Üniversite ve askerlik dönemim hariç tüm hayatım bu şejirde geçti. Burada yaşayan birisi olarak Süleymanpaşa’nın sorunlarını çok iyi biliyorum. Bu şehrin sorunlarını tespit ettik. Belediye başkanlığımız döneminde Süleymanpaşa’nın sorunlarını ortak bir akılla bilimin ışığında birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
Mahalle Meclisleri Kurulacak
Kahvaltı programında muhtarlara kısaca projelerinden de bahseden Şeref Çetin, şehir merkezindeki mahallelerde mahalle meclislerinin kurulacağını belirterek şunları söyledi: “Süleymanpaşa’da merkezde bulunan mahallelerimizde mahalle meclislerini kuracağız. Mahallelerimizin sorunlarını, ihtiyaçlarını hep beraber tespit edip çözüm üreteceğiz. Ortak aklı çok önemsiyoruz. Belediyeler, sadece seçilen belediye başkanı ve belediye meclisi ile değil, o şehrin ortak aklı ile yönetilir. Biz de, ortak akılla, vatandaşlarımızla iç içe, istişareler gerçekleştirerek, hep beraber Süleymanpaşa’yı yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.
“Çiftçi Üretecek, Süleymanpaşa Kalkınacak”
Köylerin kaderine terk edildiğini ve üretimin günden güne düştüğünü belirten Şeref Çetin, global çapta bir gıda krizi ile karşı karşıya olduğumuzu ve çözümün yerelde tekrar üretimi teşvik etmek olduğunu söyledi. Çetin konuyla ilgili olarak, “Ülkemizde ve dünyada üretim zinciri kırılmış durumda. Çiftçimiz üretmiyor çünkü kazanamıyor. Köylerde üretimi yeniden canlandıracak, üreticilerimizin kazancını arttıracak projelerimiz var. Üreticilerimiz, Süleymanpaşa Belediyesi’nin desteği ile üretim yapacak. Süleymanpaşa Belediyesi de çiftçilerimizin ürünlerinin pazarlanmasını sağlayacak. Köylerimize sahip çıkmak zorundayız. Köylerimiz kalkınırsa Süleymanpaşa kalkınır” dedi.
“Ertuğrul Mahallesi Turizm Merkezi Olacak”
Tarihi Ertuğrul Mahallesi’nin, eski Tekirağ görünümüne kavuşturalacağını ve turizme kazandırılacağını belirten Çetin, “Bu şehrin çok eski bir tarihi var. Ertuğrul Mahallesi, eski Tekirdağın en güzel görüntüsüne sahip bir bölge. Bu bölgeye belediye olarak gerekli dokunuşları yapıp Ertuğrul Mahallemizi kent turizmine kazandıracağız. Tarihi evler, restaurant, kafe ve butik otelleri ile Trakya’nın turizm merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
“Sahilimiz Süleymanpaşa’ya Değer Katacak”
Süleymanpaşa’nın çok güzel bir sahil şeridine sahip olduğunu ancak bu avantajdan yararlanamadığını belirten Aday Adayı Şeref Çetin şunları söyledi: “Çevre yolundan her gün 10 bin ile 15 bin arası araba geçiyor. Ancak bu arabalardan 50 tanesi dahi şehir merkezine girmiyor. Şehir Merkezi’nde insanların saatlerce vakit geçireceği, yemek yiyeceği alanlar mevcut değil. Süleymanpaşa’da yaşayan bizler, çok güzel bir sahil şeridine sahibiz ancak ne yazık ki sahilimizi ihtiyaçlarımıza uygun kullanamıyoruz. Sahilimizde insanların vakit geçireceği, bir şeyler yiyip içeceği, her keseye uygun alanlar oluşturacağız. Özellikle İstanbul’dan gelecek misafirlerimiz için Süleymanpaşa’yı, sahilimizi yaşam alanı, gezilecek birer cazibe merkezleri oluşturacağız.”
“Deprem ve Kentsel Dönüşüme Önem Vereceğiz”
Bölgenin deprem diye bir gerçeğinin olduğunu belirten Şeref Çetin, “2004 yılından beri deprem konusu ile ilgili olarak çalışmalar hazırlıyorum. 30 yıldır inşaat mühendisi olarak bu şehirde çalışıyorum. Deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bilgiliyim. Bir an önce yapı denetim laboratuvarı kuracağız. Süleymanpaşa’daki binaların depreme dayanıklılığını test edeceğiz. Bölge ve ada bazlı, riskli bölgelerde kentsel dönüşümü başlatacağız. Süleymanpaşa’da yaşayan herkesin güvenli evlerde, mutlu bir yaşam sürdürmesi için çaşlışacağız” ifadelerini kullandı.
“Amacımız Sürdürülebilir Bir Belediyecilik Oluşturmak”
Kahvaltı programında dile getirdiği projelerin, sadece küçük bir kesit olduğunu ve Süleymanpaşa için çok daha fazla proje tasarladıklarını ve bunları hayata geçireceklerinin sözünü veren Şeref Çetin, son olarak şunları söyledi: “Birisi 24 saat açık olmak üzere, kreşler açıp çalışan kadınlarımızın yanında olacağız. Süleymanpaşa’da yapacağımız çok iş var. Köylerimiz, mahallelerimiz, öğrencilerimiz, emeklilerimiz, çalışan vatandaşlarımız kısacası bu şehirde yaşayan herkes için projeler hazırladık. Süleymanpaşa Belediyesi olarak her bir vatandaşımıza dokunacağız, her bir vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracağız. Bilimin ışığında ortak bir akılla Süleymanpaşa için çalışıp üreteceğiz. Katılımcı, demokrat, hesap veren ve hesap soran bir belediyecilik anlayışına sahibiz. Muharlarımızla, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, bu şehir için bir fikri olan herkesle istişare edeceğiz. Birlikte yepyeni bir Süleymanpaşa oluşturacağız”
Kahvaltı programı, soru cevap ile sona erdi. Programa katılan muhtarlar, merak ettiği soruları ve fikirlerini Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Şeref Çetin ile paylaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.