Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

S.PAŞA BELEDİYESİ ZİRAİ ATIKLAR İÇİN ÖNLEM ALDI

S.PAŞA BELEDİYESİ ZİRAİ ATIKLAR İÇİN ÖNLEM ALDI

Zirai atık kutuları yedi mahalleye daha yerleştirildi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde başlatılan geri dönüşüm hamlesi, genişleyerek devam ediyor. Tarımda kullanılan kimyasal ilaçların ambalajlarının doğaya atılmasının önlenmesi için yürütülen proje kapsamında 7 kırsal mahalleye 10 zirai atık biriktirme kutusu daha yerleştirildi.

BİLGİLENDİRME YAPILIYOR, ATIKLAR KAYNAĞINDA AYRIŞTIRILIYOR

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çok yönlü olarak yürütülen Atmazsan Batmaz geri dönüşüm projesinin kırsal mahallelere yönelik ayağında, daha önce bazı köylerde zirai ilaç atık biriktirme noktaları oluşturulmuştu. Eğitim ve bilgilendirme çalışmaları ile desteklenen projenin kapsamı, 7 mahalleye yerleştirilen 10 yeni zirai atık toplama kutusu ile genişletildi.

Projenin tüm kırsal mahallelere yayılması için çalışmalar sürerken, Osmanlı, Kayı ve Karaevli Mahallelerine 2 adet, Yağcı, Kılavuzlu, Husunlu ve Gazioğlu Mahallelerine birer adet olmak üzere toplam 10 yeni zirai atık biriktirme kutusu yerleştirildi.

ÖZEL ARAÇLARLA TOPLANIP İMHA EDİLİYOR

Özel kafes ve kutularda ayrı olarak toplanan zirai ilaç ambalajları, özel araçlar ile alınarak imha ediliyor. Proje ile zirai atıklar nedeniyle yerüstü ve yeraltı su kaynakları ile toprağın kirlenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

“TOPRAKTA VE SU KAYNAKLARINDA KİRLİLİĞE YOL AÇIYOR”

Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tarımsal ürün kayıplarına neden olan ve verimliliği düşüren zararlılar, hastalıklar ve yabancı otlar ile yapılan mücadelede en yaygın ve en pratik yöntem, zirai ilaç (pestisit) kullanımıdır. Uygulama sonrası pestisit ambalajlarında kalan pestisitler veya pestisit bulaşıklı kaplar ciddi çevresel sorunlara neden olmaktadır. Özellikle boş pestisit kaplarının/ambalajlarının yeniden bilinçsiz kullanımı ya da gıda ve su kabı olarak kullanımı çeşitli pestisit zehirlenmelerine neden olmaktadır. Ayrıca çevreye rastgele bırakılmış pestisit kapları toprakta ve su kaynaklarında kirlenmeye neden olabilir. Projemiz ile bu oluşan atıkların ayrı ve doğru şekilde biriktirilmesi için vatandaşlara gerekli bilgilendirme yapılarak atıkların ayrı toplanması için uygun imkânlar sunulmuştur. Ayrı toplanan atıkların kontrollü bertarafı ile zirai ambalajların yaratmış olduğu kirliliğin önüne geçmek en büyük amacımızdır,” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.