Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

NORMALLEŞMEDE TEKİRDAĞ’DA RİSK DEVAM EDİYOR

NORMALLEŞMEDE TEKİRDAĞ’DA RİSK DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanlığı ‘Türkiye Enfeksiyon Risk Haritası’ oluşturdu. Bu kapsamda Tekirdağ ‘yüksek riskli’ bölgeler arasında yer aldı. İllerimizi Sağlık Bakanlığının kriterlerine göre dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecinin başlatılacağı bildirilmişti. İller vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırıldı.
Buna göre Sağlık Bakanlığı, riskli grupların üzerinde hassasiyet oluşturulabilmesi ve bölgesel bazda çalışmaların başlatılması için bir harita oluşturdu. “Türkiye Enfeksiyon Risk Haritası” başlığıyla bakanlığın internet sitesinde yayınlanan bu harita, iller bazında vaka sayısı ve bulaş seviyesine göre belirlenen risk miktarını gösterdi. Türkiye, harita üzerinde 4’e bölündü. Haritada yer verilen renkler haftalık vaka sayısına göre belirlendi. Harita üzerinde Tekirdağ’ın yer altığı bölüm ise “turuncu” renk ile işaretlendi. Bu gruplar kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil renklerle anlatıldı.
Kırmızı çok yüksek risk, turuncu yüksek risk, sarı orta risk, yeşil ise düşük risk bölümünde yer aldı. Tekirdağ bu gruplar arasında turuncu renkle “yüksek riskli” iller arasına yerleşti. Bölgesel çalışmalar için bu harita büyük önem taşıyor.
Mavi olan illerde normalleşme başlayacak. İller için alınan tedbirlerde yapılacak değişiklikler 2 haftalık izleme sonrasında belirlenecek. Böylece o illerde yaşayanlar, kısıtlamaların tekrar gelebileceğinin farkında olarak hareket edecek. Kısıtlama önlemlerinin arıtılıp artırılmayacağı puanlandırma sistemi ile belirlenirken, bu iller 4 kriter çerçevesinde değerlendirilecek.
İllerdeki 7-14 günlük vaka sayıları, testte pozitiflik oranları, yoğun bakım doluluk kapasiteleri ile servislere yeni hasta yatış durumu ve illerdeki aşılama durumunu göre puanlama yapılacak. Kısıtlamalar il özelinde belirlenecek Kısıtlamaya uymayan illerde alınacak önlemler o il özelinde uygulanacak. Böylece vaka sayısının azaldığı ve tedbirlere dikkat edilen iller, getirilen ekstra kısıtlamalara tabi tutulmayacak. Kısıtlamanın artırıldığı illerde yaşayan vatandaşlar ise uygulama sayesinde yaptıkları hataların farkına daha kolay varacak.
DÜŞÜK RİSKLİ: Yüz binde 10’un altında vaka görülen iller.
ORTA RİSKLİ: Yüz binde 11-35 arası vaka seyri görülen iller.
YÜKSEK RİSKLİ: Yüz binde 36-100 arası vaka seyri görülen iller.
ÇOK YÜKSEK RİSKLİ: Yüz binde 100’ün üstünde vaka seyri görülen iller.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.