Dolar 32,3674
Euro 34,9789
Altın 2.323,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

MÜSİAD TEKİRDAĞ VERESİYE DEFTERLERİNİ SATIN ALDI

MÜSİAD TEKİRDAĞ VERESİYE DEFTERLERİNİ  SATIN ALDI

MÜSİAD TEKİRDAĞ ZİMEM ( VERESİYE) DEFTERLERİNİ SATIN ALDI.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Başkanı Ramazan Doğan, Zimem Defteri geleneği hakkında değerlendirmede bulundu.

Zimem Defteri ; Bugünkü adıyla veresiye defteri, alınan bir malın satıcı tarafından not edilerek alıcının ileriye dönük borçlandırılmasını ifade ediyor.

Alan elin veren eli bilmediği, hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usûlü ZİMEM DEFTERİ MÜSİAD üyeleri tarafından yaşatılıyor.

Doğan, değerlendirmesinde şunları kaydetti:

‘Bir Osmanlı geleneği olan Ramazan-ı Şerif te durumu olan varlıklı kimselerin bakkal, fırın, kasap olmak üzere veresiye satış yapan yerlere giderek o muhitte ikamet edenlerin borcunun tutulduğu zimem defterindeki borçları gücü nisbetin de ya tüm defter ya da sayfa yırttırarak satın alması borçları ödemesidir.

Dünyaya her alanda örnek olmuş ecdadımız yardımlaşmanın manevi iklimini yaşamamız ve birliğimizi beraberliğimizi pekiştirmek için Zimem Defteri gibi bir çok gelenek bırakmıştır, bizler bu gelenekleri yaşatmak için gayret etmemiz gerekir.

Çok şükür bu miras , MÜSİAD Genel Başkanımız Sn. Abdurrahman KAAN beyinde büyük emekleri ile yeniden toplumda bir gelenek haline gelmeye başlaması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.

Bizler MÜSİAD Tekirdağ olarak geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu yıl mübarek ramazan ayında da üyelerimizin destekleri ile bu geleneği uygulamış olmanın mutluğunu paylaşmak isteriz. Cenab-ı ALLAH (C.C.), MÜSİAD Tekirdağ üyeleri iş adamlarının hayırlarını kabul eylesin, dua edenlerinde dualarını makbul eylesin inşAllah.

Son olarak bu mübarek ayın ülkemize sağlık, huzur ve refah getirmesini niyaz ediyor, EVDE KAL çağrısını yineleyerek hayırlı Ramazanlar dilerim.’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.