MURAT HÜDAVENDİGAR OKULU ÇANAKKALE KÖŞESİ İLGİ GÖRÜYOR


Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki Murat Hüdavendigar ilk öğretim okulunda sergilenen “Bir Destandır Çanakkale” köşesine büyük rağbet var.
Okulun başarılı ve çalışkan idarecilerinin tasarladığı Bir Destandır Çanakkale köşesinde zaferin 107.yılı münasebetiyle çocuklarımıza tarih bilgimizi hatırlatmak ve yaşatmak adına sergilenen bilgiler oldukça önem taşıyor.
Vatan şairi Namık Kemal’in, “Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini” sözü ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini” sözlerinin yer aldığı köşede ayrıca Seyit Onbaşı figürü ile Çanakkale savaşında önemli rol oynayan Anafartalar, Gelibolu, Conk bayırı ve Arı burnu güzergahlarının da işaretlenmesi gewrek öğrenciler ve gerekse veliler tarafından büyük ilgi görüyor.