Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

MAK.MÜH.ENGİN TEKİN, DOĞALGAZ TASARRUFU İÇİN UYARILARDA BULUNDU

MAK.MÜH.ENGİN TEKİN, DOĞALGAZ TASARRUFU İÇİN UYARILARDA BULUNDU

DOĞALGAZ FATURALARINI BU ÖNLEMLERLE DÜŞÜREBİLİRSİNİZ

Kar yağışı ve soğuyan havalar sebebiyle doğalgaz tüketimi arttı. Doğalgaz kullanırken bazı konulara dikkat edilerek faturaları aşağı çekmek ve yüksek konfor elde etmek mümkün. Doğru bilinen yanlışların doğalgaz tüketimini artırdığını belirten Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesindeki Lisans Mühendislik firma sahibi Mak.Müh.Engin Tekin, “Yanlış kullanım nedeniyle faturalar yüksek geliyor. Ödenen yüksek tutarlara rağmen evler yeterince ısıtılamıyor.” dedi ve önemli bilgiler paylaştı.

Kar yağışının başlamasıyla birlikte doğalgaz tüketimi de arttı. Tekirdağ Lisans Mühendislik firma sahibi Mak.Müh.Engin Tekin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı. “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getiren Engin Tekin, “Kombiyi gece kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz. Gece kombi kapatıldığında mekanın taban, tavan ve duvarları sabaha kadar soğur. Sabah mekanın ısıtılması için kombinin derecesi artırılır ve kombi 2 kat daha fazla çalışır. Böylece gece yapılan tasarruf boşa gider ve hayat kalitesi düşer. Doğru olan kombiyi gece kısmaktır.” dedi.

DIŞARI ÇIKARKEN KOMBİ KAPATILMALI MIDIR?

Kombinin ayarları ile sık sık oynanmaması gerektiğini belirten Makine Mühendisi Engin Tekin, “Havaların soğumaya başlamasıyla açılan kombi havaların ısınmasıyla kapatılmalıdır. Bu uzun süreçte kombinin kapatılacağı zamanlar da vardır. 1 günden fazla dışarı çıkılacaksa kombi kapatılabilir. 2 -3 saatliğine dışarı çıkan birisinin kombiyi kapatması yanlıştır.” dedi ve şu bilgileri paylaştı: “Kombi bakımı ve radyatörlerin temizliği tasarrufu etkilemektedir. Düzenli bakımı yapılmayan kombiler ve kombi tesisatı randımanlı çalışmadığı gibi verim de düşük olur. Periyodik bakımların yapılması kombinin verimini yükseltir ve tasarruf sağlar. Ayrıca kombinin ömrünü de uzatır.”

PETEKLERİN ÖNÜ AÇIK OLMALI

Doğalgazdan yoğun verim almanın yöntemlerini paylaşan Tekin, “Radyatörlerin önü ve üstü asla kapatılmamalıdır. Koltuk ve benzeri eşyalarla önü kapatılan radyatörler ısıyı yayamaz ve evi ısıtamaz. Uzun perde ve güneşlikler de radyatörlerin üstüne düşmemelidir. Gündüzleri açık olan güneşlikler geceleri kapatılmalıdır. Pencereler soğuğun en yoğun olduğu yerlerdir ve ısı kaybına sebep olur.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.