Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

LÜLEBURGAZ’DA KADINLARIN 15 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLDU

LÜLEBURGAZ’DA KADINLARIN 15 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLDU

Kadınların 15 yıllık hayali gerçek oldu

Kadın Emeği Pazarı açıldı!

Lüleburgaz Belediyesi’nin Lüleburgaz Kent Konseyi iş birliğiyle hayata geçirdiği Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Emeği Pazarı’nda konuşan Başkan Gerenli, “Kentler bilgi üretir, kentler sanat üretir. Kentler ürettiği sürece, her alanda üretimi artırdığı sürece ve bunları da güzel bir şekilde sevgiyle paylaştıkları sürece işte o zaman yaşadığımız kentleri huzurlu, refahın sağlandığı modern bir kent ve geleceğimize götüren yaşam alanlarına çevirme şansımız olacaktır.” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin Kongre Meydanı’nda Lüleburgaz Kent Konseyi işbirliğiyle hayata geçirdiği Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Emeği Pazarı düzenlenen törenle resmen açıldı. Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç’in katıldığı açılış töreninde 10 ayrı konteyner satış yerinde el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen kadınlara kolaylıklar dilendi.

“Onlar için daha iyisini yapmak gerekiyordu”

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Emeği Pazarı’nın 15 yıldır Lüleburgaz’da çok uygun olmayan ortamlarda sergilendiğini hatırlatan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, “Artık onlar için çok daha iyisini yapmak gerekiyordu. Yıllardır bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin sonunda Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Emeği Pazarı’nın açılışını yapıyoruz. Bu projede başlangıcından itibaren, gerek düşüncesiyle, gerek emeğiyle katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kentler bilgi, sanat üretir”

Yaşadığımız şehirleri kalabalık insan topluluklarından çıkaracak en temel şeyin üretmek ve paylaşmak olduğun belirten Başkan Gerenli, kentlilik vurgusu yaptı. Başkan Gerenli, “Kentler bilgi üretir, kentler sanat üretir. Kentler ürettiği sürece, her alanda üretimi artırdığı sürece ve bunları da güzel bir şekilde sevgiyle paylaştıkları sürece işte o zaman yaşadığımız kentleri huzurlu, refahın sağlandığı modern bir kent ve geleceğimize götüren yaşam alanlarına çevirme şansımız olacaktır. İşte bunu yapan sevgili kadınlarımıza, burada emeklerini sergileyen kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bir toplum, kadını ve erkeğiyle, her yaştan genci ve yaşlısıyla hep beraber sosyal ve ekonomik hayatın içerisinde yer alır, üretir ve sevgiyle paylaşırsa gelecek güzel günler mutlaka yaşanacak demektir” diye konuştu.

“Gelin hep birlikte yürüyelim”

Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç de, pandemide eve kapanılan dönemlerde kadınların el becerilerinin geliştiğini ancak ürünlerini sergileyemediklerini belirtti. Kadınlara da bir çağrıda bulunan Dinç, “Bizler de kadınlarımıza diyoruz ki ‘Gelin hep birlikte yürüyelim’ El emeklerimizi birlikte ev ekonomimize katkı sağlayacak şekilde değerlendirelim” ifadelerini kullandı.

Başkan Gerenli’ye teşekkür

Lüleburgaz Kent Konseyi Kadın Emeği Pazarı için 15 yıldır mücadele edildiğini hatırlatan Dinç, Başkan Gerenli’ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Dinç, “Kadın Emeği Pazarı 15 yıllık mücadeledir. Bu nedenle öncelikle Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli’ye teşekkür etmek istiyorum. Bizleri dinledi ve bizlere bu imkanı sağladı” dedi.

Neşet Ertaş’ın sözleriyle seslendi

Açılış konuşmasını yapan bir diğer konuşmacı Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce de Neşet Ertaş’ın sözleriyle seslendi. Yüce, “Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş der ki: ‘Kadın insandır, biz insanoğluyuz’ Kadın üreticidir, yaratıcıdır. Önemli olan bu ürettiğimiz değerleri ekonomiye de kazandırabilmek. Böylece başkasına muhtaç olmadan ayakları üzerinde durabilirler. Bu projede emeği geçen tüm kadınlara çok teşekkür ediyorum. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Lüleburgaz bunu hak ediyor”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan ise şöyle konuştu; “Kadınları evden çıkarmayan bir toplum medeni dünyanın ayakları altında ezilmeye mahkumdur. Onun için bu emek pazarının bu hale gelmesine kadar emek sarf eden kim varsa teşekkür ediyorum. Onlara minnettarım var. Kadın Emeği Pazarı Lüleburgaz’ın yüzünün akıdır. Lüleburgaz bunu hak ediyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.