Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

LÜLEBURGAZ’A 2020’DE NEŞTER VURULDU

LÜLEBURGAZ’A 2020’DE NEŞTER VURULDU

Lüleburgaz’ın üstyapı ve altyapı raporu
Kentin dört bir yanında alt ve üstyapıda seferberlik başlatan Lüleburgaz Belediyesi, sadece geçtiğimiz yıl 10 kilometre yeni yol yapımı, 5 kilometre yeni yol açma, 4 kilometre engelli erişimine uygun kaldırım, 2 kilometre bisiklet yolu yapımı gerçekleştirdi. Bununla birlikte belediye son 2 yılda da toplam 33 kilometrelik altyapı çalışması gerçekleştirdi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin göreve geldiği ilk andan itibaren altyapı ve üstyapıda seferberlik başlatan Lüleburgaz Belediyesi, kentin çeşitli noktalarındaki sorunlu bölgelere neşter vuruyor. Daha yaşanabilir bir kent için çalışmalarını aralıksız sürdüren Lüleburgaz Belediyesi bu süreçte yeni asfalt yol yapımından içme suyu hattına, bisiklet yolundan yağmur suyu hatlarına kadar çok sayıda çalışmaya imza attı. İşte Lüleburgaz Belediyesi’nin üstyapı son bir ve altyapıdaki son iki yılına ait çalışmaları şöyle;
10 kilometre asfalt yol
2020 yılı içerisinde 2 bin metre bitümlü temel, 6 bin 230 metre binder ve 6 bin 630 metre aşınma asfalt tabakası olmak üzere toplamda 10 kilometre yol yapıldı. Bununla birlikte 30 bin metrekare alanda sathi kaplama ile 5 kilometre de yol yapım çalışması gerçekleştirildi. Bununla da kalmayan ekipler aralarında Pınarhisar’ı Edirne Caddesi’ne bağlayacak alternatif yolun da bulunduğu toplam 5 kilometre yol açma çalışması yaptı.
Bisiklet yolunun ilk etabı tamam
Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2020 yılında dikkat çeken çalışmalarından birisi de bisiklet yolu projesi oldu. Lüleburgaz Belediyesi’nin bisiklet kullanımını artırmak, karbon ayak iziyle birlikte karbon emisyonunu en aza indirmek için başlattığı bisiklet yollarının ilk etabı tamamlandı. Bu kapsamda ekipler Özgürlük Caddesi’nde gidiş-geliş 2 bin metre modern bisiklet yolu yapımı gerçekleştirdi.
Belediye Meydanı’na daha yeşil görünüm
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Belediye Meydanı’ndaki mevcutta 375 metrekare sert zemin alanı bulunan havuzun daha tasarruflu, çevreci ve sürdürülebilir olması için 138 fıskiyeyi 46 adete düşürdü. Bununla birlikte 412 metrekare kalan sert zemin alanın 376 metrekaresi yumuşak zemin haline getirildi.
Temizlik İşleri Binası yükseliyor
Ekipler yol yapım çalışmalarının yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi temizlik personelinin daha iyi imkanlarda dinlenebileceği, içerisinde yemekhane, soyunma kabinleri ve dinlenme alanlarının bulunduğu Temizlik İşleri Binası’nda çalışmalarını sürdürüyor. Her geçen gün modern bir görünüm kazanan bina tamamlandığında temizlik personelinin konforlu kullanım alanlarından biri olacak.
Kente “estetik” dokunuş
Tüm bunlarla birlikte Fen İşleri Müdürlüğü, kente daha estetik bir görünüm kazandırması amacıyla 160 adet çeşitli ebat ve ölçülerde beton bank ve 5 adet güneş enerjili bank alımı gerçekleştirdi. Ayrıca 30 adet de beton karkas çöp kutusu ile 30 adet çiçeklik alımı yaptı.
Kent Ormanı’na 3.7 kilometre tel çit
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki çalışmaların yanı sıra tamamlandığında Trakya’nın çekim merkezlerinden biri olacak olan Kent Ormanı’nın çevresini tel çitle kapatarak bölgeyi koruma altına aldı. Giriş ve çıkışları bölgelerini düzenleyen ekipler toplam 3 bin 95 metre tel çit çekimi gerçekleştirdi.
Engelsiz kent için çalışma
Tüm bunlarla birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri belediyeye bağlı tesislerde ve vatandaşın bulunduğu kamusal alanlarda toplam 4 kilometre uzunluğunda engelli bireylerin kullanımına uygun taş döşemesi işini gerçekleştirdi.
Gençlik Parkı modern yüzüyle hizmette
2020 yılında yapımı tamamlanan bir diğer yer ise Gençlik Parkı Kafeteryası oldu. Kentin çekim merkezlerinden biri olan Gençlik Parkı’na modern bir yüz kazandırmak isteyen ekipler, hummalı bir çalışma sonucunda Gençlik Parkı Kafeteryası’nı tamamen modern bir görünümle hizmete sundu.
4.8 kilometre yağmur suyu hattı
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin 2019 ve 2020 yılında yaptıkları hizmetlerden en dikkat çekenleri ise uzun yıllar kangren haline gelmiş sorunlara birer birer neşter vurulması oldu. Bu doğrultuda 2019’un başında kent genelindeki altyapı sorunlarını tek tek tespit eden ekipler, sorunlu bölgelere acil olma durumuna göre müdahale etmeye başladı. Bu kapsamda ilk olarak kentin muhtelif bölgelerinde şiddetli yağışlarda su birikintisi olan bölgelere son 2 yılda toplam 4 bin 837 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı yenilemesi yapıldı. Bununla da kalmayan ekipler 148 metre de yağmur suyu menfezi inşası gerçekleştirdi. Yenileme yapılan bölgelerde şiddetli yağışlarda su birikintisi en aza indirgenirken çalışmalarda küresel iklim değişikliğinin getirdiği koşullar göz önüne alındı. Çalışmalarda dikkat çeken bir diğer hizmet ise içme suyu şebekesine yapılan hizmet oldu. Müdürlüğe bağlı ekipler bu doğrultuda fiziki ömrünü tamamlamış içme suyu hattının yerine daha sağlıklı ve dayanıklı içme suyu hattı döşemesi işlemlerine başladı. Bu kapsamda 2019 yılında 8 bin 836 metre, 2020 yılında da 5 bin 960 metre olmak üzere toplam 14 bin 796 metre uzunluğunda içme suyu hattı döşemesi gerçekleştirildi.
Kanalizasyona neşter
Lüleburgaz Belediyesi, altyapıda içme suyu ve yağmur suyu hattının yanı sıra bir diğer önemli konulardan biri olan kanalizasyon şebekesine de neşter vurdu. Bu doğrultuda ekipler yayalaştırılmış bölgede robotik görüntüleme sistemiyle herhangi bir kazı işlemi yapmadan kanalizasyon yenilemesi gerçekleştirirken kent genelinde son iki yılda toplam 4 bin 195 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı rehabilitasyonu yapıldı. Bununla birlikte müdürlük 2019’da 3 bin 863, 2020’da 5 bin 683 metre olmak üzere toplam 9 bin 546 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapımı gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.